Betala för att arbeta gratis?

Idag är jag riktigt förbannad. En kille anmälde sig medlem till SkrivarSidan igår. När han inser att det kostar 125kr/år mailar han mig med krav på att ta bort alla hans uppgifter. ”125 kr? Aldrig i livet!” Och med tanke på hur många som anmäler sig som aldrig betalar är han tydligen inte ensam om att tycka så.

För det första så går det inte att undgå att se vid anmälan/registreringen att det kostar att bli medlem på vår sajt. Orkar man dessutom läsa våra villkor, som vi märker att allt för få gör, ser man att varje öre går till att driva och utveckla sajten. Kostnaden för att få en sajt av den storlek som SkrivarSidan att gå runt täcks inte av medlemsavgifterna.

Kursavgifterna är det som gör att vi inte går back. Allt vi får in från novell- och diktkursen går också rakt in i verksamheten. Jag som kursledare tar inte ut ett öre i lön utan arbetar helt gratis! Detsamma gäller lektörstjänsten, författarcoachingen och bokhandeln.

”Men ni får säkert in massor på annonser”, kanske du tänker. Nej, det ger bara ett par tusen per år och vi har inte heller tid att aktivt jaga annonsörer. Tyvärr inte heller att bättre marknadsföra sajten.

Jag och Tuulikki arbetar ideellt, gratis, ca 40 tim/veckan med SkrivarSidan för att vi tycker det är kul. Det ger tillfredsställelse att se våra medlemmar utvecklas och gå vidare i sitt skrivande. Men det innebär inte att vi vill betala för att göra det vi gör.

Om du inte visste det kan du bli stödmedlem utan att vara aktiv på sajten. Anmäl dig här!

Så där ja, nu tror jag att jag fått ur mig ilskan och kan fortsätta jobba på SkrivarSidan.

[tags] internet, gratis, gratis på internet[/tags]och Intressant

3 tankar på “Betala för att arbeta gratis?”

  1. Hej Irene! Hoppas att jag inte gjort dig ilsken. Känner att jag strulat en del. Men det beror på andra saker och en del okunskap. Det skall bli bättre. Lycka till med SkrivarSidan ni gör ett bra jobb!/Ninni

    Svara
  2. Tack Irene! Det värmde mig in i själen. Har varit orolig för att jag skrivit olämpliga saker som varit sårande. Det hoppar grodor ibland från min mun. Det går inte att göra det osagt./Ninni

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest