Dags att starta en podcast

Foto: Iréne S Räsiänen

Dags att starta en podcast. För ett tag sedan började jag läsa in några av mina dikter. Kul, men samtidigt kändes det som det saknades något. Jag vill helt enkelt berätta mer om bakgrunden till dikten. Lite om varför jag skrivit den osv. Dessutom skulle det vara kul att dela med mig av skrivtips och övningar till dig som vill lära dig att dikta.

Jag har dom senaste åren lyssnat en del på poddar, främst såna om skrivandet. Författarpodden t.ex. är helt lysande! Författarna Agnes Hellström och Frida Skybäck podd har bra ljud och är proffsigt mixad. Det är viktigt för att det ska bli en behaglig upplevelse för lyssnare. Tyvärr har flera av de andra poddar så dåligt ljud att dom drunknar i ljudet från dammsugare.

Inte förrän helt nyligen slog det mig att jag kan starta en egen podd. Sagt och gjort, i maj skaffade jag en mikron för att ljudet ska bli bättre än i headsetet jag tidigare använt. Men inte förrän nu i augusti började jag på allvar lära mig mer om vad jag behöver för att spela in, redigera och gå live med min podd.

Det snurrar fortfarande av alla poddar jag lyssnat på om podcasting. Ögonen blöder av alla videor jag tittat på hur man använder program, mikrofonteknik och inte minst vikten av att låta självsäker och energisk när jag spelar in.

Ja, det är mycket att tänka på innan jag kan låta dig ta del av det första avsnittet. Innan jag gör det bör jag ha tre färdiga avsnitt och ytterligare fyra till planerade. Du ser, jag har en del att stå i.

Idag har jag och Tuulikki monterat fast en arm till mikrofonen så att jag kan sitta bekvämt när jag spelar in. Ett puffskydd är allt jag saknar av prylar till inspelningen. Nu ska jag börja göra en logga till podden och sen… Vi hörs!

Gratis kurs i att göra en podd