Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Idag gjorde Tuulikki och jag Gotländsk saffranspannkaka och åt den med salmbärssylt och vispgrädde. Det var en guddomlig nästan utomjordisk fantastisk god upplevelse. Den bara smälte i munnen. Mums!

Inspirationen fick vi av vår goda vän Tuula som just besökt Gotland och skänkte oss en burk salmbärssylt.

Håkans SaffransPannkaka

Behöver du:
3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3.5 l hemmakokt)
1 dl sötmandel
1½ Bittermandel (det avstod vi från då jag är överkänslig)
2 paket saffran
3 dl grädde
6 ägg
1 cl vodka (eller vatten) (vi hade ingen vodka utan tog brännvin kryddat med Johannesört)
strösocker

Gör så här:
Skålla, skala och hacka sötmandel. Riv bittermandel. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter.
Blanda ner saffran, mandel och grädde i gröten.
Vispa ihop äggen och tillsätt i gröten. Smaka av med socker.
Häll i smörad och ströad bakplåt.
Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter.

Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde.

[tags]Gotländsk saffranspannkaka, saffranspannkaka, recept, salmbärssylt, efterrätt, efterrätter, bild, bilder, foto, fotografi[/tags]och på Intressant