Prästkragar

Eftersom jag efter 23 år fortfarande älskar den kvinna jag är gift med lägger jag inga blommor under kudden på midsommarafton. Däremot har vi som tradition att tillsammans plocka en bukett med blommor och björkris för att ha på bordet.

Det spelar ingen roll om det regnar och åskar, blommorna ska plockas tidigt på midsommaraftons förmiddag. Att vi sen brukar få vasen omkullblåst, vatten på bordet, maten och oss själva spelar ingen roll. Utan midsommarens blomster och björkris, ingen midsommar. Det är lika viktigt som nypotatisen, gräddfilen, gräslöken och jordgubbarna.

Jag har tidigare i mitt liv firat många ensamma midsommaraftnar. Därför vet jag att den är en jobbig helg om man inte har någon att dela den med. Att kravet på att man ska umgås och vara ute i naturen får den ensamme att känna sig dubbelt utanför. Så släpp in andra än din närmaste familj och vänner i firandet. Bjud in jobbarkompisen eller någon du vet brukar vara ensam på storhelgerna. Att träffa nya människor är oftast berikande.

Idag är det sommarsolståndet och i morgon börjar vi gå mot mörkret igen. Så passa på och njut om du har möjlighet.

Ha en skön midsommar!

[tags]midsommar, traditioner, sommarsolståndet, foto, fotografier, bilder[/tags] och på Intressant.