Julen blir vad du gör den till

Julen blir vad du gör den till

Jag firar jul av hjärtats lust, men utan måsten och stress. Min enda förväntning är att jag, min familj och vänner ska få vara friska och kunna finna frid. Jag vägrar ställa upp på andras förväntningar och gör bara det jag tycker är roligt. Julstädningen är bara en förevändning för att göra en ordentlig storstädning om året. Och jag börjar redan i november för att det ska få ta sin tid och min kropp inte ska ta stryk.

Julmaten är inte traditionell eftersom jag bara äter fisk och grönt. Dessutom fördelar vi maten över julens alla tre dagar istället för att vräka i oss allt på julafton.

Julklappar består av böcker och DVD-filmer som ska avnjutas under året som kommer. Barn och barnbarn får lite pengar, strumpor och vantar.

Viktigast av allt är att jag får ta det lugnt och bara vara med min familj, läsa och ligga i soffan och titta i taket och umgås med mig själv. Det brukar också bli en hel del lugna promenader och bio-besök.

Jag hoppas din jul den du önskar! Är du ensam och inte vill vara det finns det troligen andra ensamma som du kan knacka på hos eller alternativt julfirande.

 

Intressant?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest