Människan kan hålla sig borta från rymden och månen

Vad jag är trött på höra, se och läsa om nattens uppskjutning av den förste svensken i rymden. Alla dessa pengar som satsas skulle göra mycket mer nytta om dom gick till av avhjälpa svält, fattigdom och sjukdomar som t ex HIV.

Förstår inte varför en del människor har så svårt att trivas här på vår fantasiska jord att dom måste ge sig ut och kolonisera månen?! Till vad nytta för mänskligheten är det att det ska byggas en fast rydmstation mitt i plytet på gubben i månen?

Som du förstår har jag inte mycket till övers för den romantiska längtan utanför vår egen planet. Däremot har jag förståelse för att andra tycker annorlunda än jag.

Andra bloggar om rymden, månen och på Intressant.

2 tankar på “Människan kan hålla sig borta från rymden och månen”

  1. Och jag som så gärna skulle vilja åka ut i rymden. Eller, vad jag tycker verkar så coolt är att komma hem igen dagen före julafton, ha en familj som förberett allt för jul medan jag varit ute och cirklat kring jorden och månen och tagit äventyrliga månpromenader. Och så kommer jag där, nedsläntrande ur rymdraketen tillsammans med de andra rymdaustronauterna.
    Att åka ut i rymden, ja det är lockande, men det riktigt, riktigt coola är att komma hem igen och vara en av de som varit där.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest