Nyårsafton: Hummer och raketkrig

Bågsågen går bra att dela hummer
Såg går bra att dela hummern med

Min nyårsafton är lika med hummer, havskräftor, romsås, vitlöksbröd och vitt vin. Konstigt nog så blir Tuulikki och jag lika överraskade varje år av att vi saknar rätt verktyg att ta oss in i dom härliga små djuren. Men som kvinnor har vi lärt oss att bemästra det mesta med det som finns i vår verktygslåda.

Griptången passar utmärkt till att käcka hummerns klor
Griptången passar utmärkt till att knäcka hummerns klor

Ett tag när hummerns klo verkade helt omöjlig att bryta sig in, i tänkte jag på slagborren. Men min finska kvinna är inte den som ger upp i första taget och efter ungefär en kvart låg godsakerna på tallriken.

Hummer och havskräftor
Hummer och havskräftor

Mums!

Nyårsfyrverkeri
Raketkriget på vår gård är skämmande och vackert

När klockan var strax före 12-slaget trappades fyrverkeriet på vår gård upp till ett krig. Ett slag som pågick i en dryg timme. I år klarade vi oss undan med en raket som studsade mot balkongräcket och vände. En smällare från balkongen ovan vår svedde Tuulikkis hand. Grannarnas allt mer högljudda fest pågick fortfarande vid halv sextiden idag. Tack och lov för öronproppar.

Gott Nytt år!

[tags]humor, nyår, nyårsafton, nyårsfirande, hummer, havskräftor, bågsåg, griptång, fyrverkerier, bild, bilder, foto, fotografier[/tags]Intressant?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest