Skriv på: Rädda Sakineh från stening

Sakine Mohammadi Ashtiani
Sakine Mohammadi Ashtiani

Sakine Mohammadi Ashtiani är dömd till stening för att ha varit ensam med sin mans bror. Något som är förbjudet i Iran enligt sharialagen. Du har chans att vara med och stoppa detta barbari genom att skriva på Aftonbladets upprop Frige Sakineh!

[tags]Sakine Mohammadi Ashtiani, frige Sakineh, stening, oskyldigt dömd, iran,sharialagen, shariala, brott, straff, upprop[/tags]och Intressant?

2 tankar på “Skriv på: Rädda Sakineh från stening”

 1. Fast stening är avskaffat i praktiken i Iran 1981 och officiellt avskaffat sedan 2002. Så någon större risk att hon skulle stenas finns nog inte.

  Men som Irans utrikesminister sa, de länder som vill visa att de menar allvar i sina protester bör börja med att släppa ut SINA EGNA mördare.

  Sakineh är nämligen dömd för medhjälp till mord på sin man, äktenskapsbrottet består i att hon hade ihop det med en kusin och en man till som genomförde mordet.

  Svara
  • Eftersom stening bevisligen fortfarande används i Iran går det inte att utesluta att Sakineh kan utsättas för det. Eller dom andra kvinnor i fängelserna som väntar på att avrättas för äktenskapsbrott.

   Det rättsliga har jag ingen synpunkt på då jag varken har fakta eller kunskap att tolka dom. Men så mycket förstår jag att Sakineh inte fick en rättvis rättegång. Och även om hon skulle vara inblandad i mordet så borde hon varken dömas till stening eller dödsstraff. Ingen stat ska ha rätt att ta livet av sina medborgare, om dom så heter USA eller Iran.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest