Social medier är inte min grej

Min sociala kompetens är sådär. Jag har svårt för, gillar inte småprat och sånt som lär vara ett kitt mellan människor. När jag stöter på grannen i trappuppgången ska det pratas väder och skvallras om andra grannar. Eftersom jag vet att jag borde kunna delta anstränger jag mig verkligen. Men det känns konstlat och inte som mig.

Sociala medier som nu är i ropet kräver att du ska småprata. Jag twittrar, facebookar (väldigt sällan) och bloggar men det är sällan jag kommenterar andras inlägg. Varför? Jag har helt enkelt svårt för kallprat om ingenting. Och tycker jag inte att jag har något att tillföra så håller jag hellre mun än går på tomgång.

Det här är inget jag är stolt över. Tvärtom. Många tycker jag gör mig märkvärdig och vänder ryggen till. Jag önskar verkligen jag behärskade det sociala livet på nätet bättre. För jag inser att det är så framtiden ser ut och jag vill gärna vara en del av den.

[tags]social medier, social kompetens, associal, twitter, facebook, blogga, sociala nätverk, nätverka, sociala nätet, sociala webben, sociala normer[/tags]och på Intressant

6 tankar på “Social medier är inte min grej”

  1. Jag kan också ha svårt för människor som vill kallprata, får tunghäfta och all fantasi och associationer försvinner bort, det blir svart. Men däremot, när jag träffar på t.ex. en blogg som din och det skrivs om något som engagerar mig, då kan jag inte låta bli att ge en kommentar. Fingrarna bara drar iväg… Twittrar orkar jag inte, inte facebookar jag heller särskilt ofta, förstår nog inte syftet. Men att läsa bloggar med texter som exempelvis skrivpuffen har gett mig jättemycket. Eller skrivarsidans texter, väldigt roligt och lärorikt.

    Svara
  2. Jag har också haft svårt för att kallprata. Men med åren har man ju insett att det verkligen tjänar som ett kitt människor emellan och därmed blivit en ”dyngsnackare” så god som någon om det kniper.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest