Min sociala kompetens är sådär. Jag har svårt för, gillar inte småprat och sånt som lär vara ett kitt mellan människor. När jag stöter på grannen i trappuppgången ska det pratas väder och skvallras om andra grannar. Eftersom jag vet att jag borde kunna delta anstränger jag mig verkligen. Men det känns konstlat och inte som mig.

Sociala medier som nu är i ropet kräver att du ska småprata. Jag twittrar, facebookar (väldigt sällan) och bloggar men det är sällan jag kommenterar andras inlägg. Varför? Jag har helt enkelt svårt för kallprat om ingenting. Och tycker jag inte att jag har något att tillföra så håller jag hellre mun än går på tomgång.

Det här är inget jag är stolt över. Tvärtom. Många tycker jag gör mig märkvärdig och vänder ryggen till. Jag önskar verkligen jag behärskade det sociala livet på nätet bättre. För jag inser att det är så framtiden ser ut och jag vill gärna vara en del av den.

[tags]social medier, social kompetens, associal, twitter, facebook, blogga, sociala nätverk, nätverka, sociala nätet, sociala webben, sociala normer[/tags]och på Intressant