Tre saker jag avskyr på sommaren

Trots att jag tycker sommaren för det mesta är helt OK finns det saker jag inte gillar. T ex:

1. Getingar. Dom och jag går bara inte ihop, särskilt som jag är allergisk mot deras gift. Och jag minns förra sommaren med skräck. För dom fanns precis överallt, och hela tiden. Dom jagade in mig från balkongen till hettan i lägenheten. Köpte jag en glass surrade dom runt mitt huvud så jag inte kunde njuta. När jag sorterade sopor kom dem farande som ilskna bombplan mot ansiktet när jag öppnade locken till behållarna. Jag tycker fortfarande att det är ett under att jag inte blev stucken en enda gång. I år verkar det inte vara något getingår men det är inte mycket till sommar heller så…

2. Soleksem. Jag har alltid älskat solen och haft lätt för att bli brun utan att bränna mig. Men för ca fem år sedan ändrades det drastiskt. Helt plötsligt blev jag knallröd av eksem så fort jag visade mig för solen på försommaren. Och det kliade så jag höll på att bli galen! Numera smörjer jag ordentligt in mig med sololja med minst faktor 20, behåller kläderna på och försöker hålla mig i skuggan så mycket jag kan. När kvällen kommer är kortisonsalvan min bästa vän för att lindra klådan. Det verkar som att min kropp efter drygt 40 år i solen fått för mycket av det goda.

3. Förväntningarna. Om sommaren ska man umgås med släktingar och vänner man inte hunnit träffa under året. Skiner solen måste man ut och ta vara på den, bada, grilla och umgås, umgås, umgås… Man ska resa och samla upplevelser, träffa nya människor och umgås. På sommaren ska man hinna och göra allt det man längtat efter hela den långa, långa vintern. Solen ska skina, alla ska vara glada och vilja umgås. Måstena är så många att jag lagt alla förväntningar på hyllan så jag slipper bli besviken. För jag trivs bäst under min korkek med en bok i handen, tillsammans med frugan eller alldeles ensam.

[tags]sommar, sol, semester, bad, glass, resa, getingar, förväntningar, umgås, allergi[/tags] och Intressant.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest