Virusinfektion i innerörat

Igår på morgon vaknande Tuulikki (frugan) upp med världens yrsel, illamående och kallsvettningar. Hela rummet gick runt och hon kunde knappt ta sig till toaletten. Jag ringde direkt ambulansen och dom kom inom tio minuter. Vi var båda oroliga för att det var en hjärnblödning eftersom hennes mamma fick en sådan vi ungefär samma ålder.

Ambulanspersonalen lugnade oss och sa att det med största säkerhet kom från örat. Dom körde oss till Huddinge sjukhus där dom har öron- näsa- halsspeciallister på akuten. Där tog dom väl hand om frugan och läkaren kom redan efter en halvtimme.

Virusinfektion i inneörat, löd domen. Behandlingen består av en kraftig omgång med kortison i åtta dagar och sjukgymnastik. Eftersom Tuulikki kräkts ordentligt och hade svårt att dricka och äta la dom in henne – på ett enkelrum med TV. Jag som trodde att såna inte längre fanns…

Frugan började direkt bli bättre så snart hon fått den första dosen kortison. Vid femtiden på eftermiddagen kunde hon själv gå på toa.

Jag kände mig lugn när jag lämnade henne på sjukhuset. Hon är i trygga händer och missar inget av OS. Idag ska jag hämta hem henne efter lunch. Skönt!

All personal från ambulanspersonalen till avdelningspersonalen och läkaren har och gör ett utmärkt jobb. Tack! Jag önskar att dom skulle få uppskattning inte bara av tacksamma patienter och anhörig utan också i form av en lön som motsvarar deras jobb och engagemang.

[tags]virusinfektion, sjukdom, sjukdomar, öra, sjukvården, sjukvård, samhälle[/tags]och på Intressant

2 tankar på “Virusinfektion i innerörat”

  1. Hej Iréne,
    Vi på jobbet vart lite skakade av att höra att Tuulikki hade åkt till sjukhuset. Skönt att det inte var något allvarligare. Vi saknar henne på jobbet.
    Ge ”Tullpan”, som jag brukar kalla henne, en stor kram.

    Kramar från Åsa

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest