En av SkrivarSidans medlemmar råkade nyligen ut för att bli uppringd och avstängd från Vulkan. Varför? Jo, han hade beställt ett exemplar med hård pärm av sin upplagda bok på Vulkan. När Vulkan ringde meddelade dom att dom inte kan trycka böcker med hård pärm som innehåller fler än 250 sidor. Ryggen klarar inte att hålla ihop fler.

SkrivarSidans medlem sa då åt den som ringde att Vulkan borde använda ett annat tryckeri som klarar av att trycka böcker som hans med hård pärm. (Vilket dom flesta tryckerier klarar, anser jag.)

En helt rimlig reaktion, skulle nog dom flesta tycka. Det gjorde tydligen inte dom på Vulkan. En av dom högre bossarna på Vulkan ringde strax därefter upp vår medlem. Han sa att Vulkan inte längre ville ha med honom att göra. Att hans konto skulle avslutas och om Vulkan någonsin igen blev kontaktade skulle dom ta det som ett hot och ta till rättsliga åtgärder.

Vulkan tjänar pengar på den drömma många har: Att få hålla sin egen bok i handen. Inget fel i det men det innebär inte att det är rätt att dom har orimligt långa leveranstider, att beställningar allt för ofta går upp i rök, att böckerna när dom väl anländer innehåller fel på fel, som inte beror på kunden utan tryckeriet och/eller Vulkan.

Vi på SkrivarSidan blev glada då Vulkan startade och vi ger ut en av våra antologier via dom. Tyvärr har det visat sig att deras produkter och service inte håller måttet. Ett utmärkt alternativ till Vulkan är Lulu.com.

[tags]Vulkan, förlag, förläggare, tryckeri, trycka böcker, on demand, böcker, utgivning, Lulu.com[/tags]och på Intressant