Bröllopsdag och vattenläcka

Blommor på bröllopsdagen
Blommor på bröllopsdagen

Igår firade Tuulikki och jag vår 16:e bröllopsdag. När jag vaknade vid kl.5.30 fanns inget vatten i kranarna och så fortsatte det hela dagen. Som den ibland rådiga kvinna jag är sprang jag ner till affären och köpte tre 1-liters flaskor med vatten. Vi måste ju få vårt livsviktiga kaffe till frukosten. Bröllopspresenten, en morgonrock i fleece var perfekt att skrota runt i när det inte gick att duscha.

Vid kl.12 hörde vi på radion att det ställs upp tappställen vid centrum i Fornhöjden. Tuulikki tog vår stora kaffepump och jag två av dom flaskor jag köpt, som nu var tömda, och gick för att fixa lite mer vatten. På vägen stötte vi på grannar som kom gående med städhinkar och kastruller. Några hade inget att fylla vatten i och andra tog in snö för att smälta till tvätt- och diskvatten.

Tappställe vid vattenläcka i Fornhöjden
Tappställe vid vattenläcka i Fornhöjden

Vid 17-tiden tog jag en av kannorna med vatten till blommorna och tvättade håret. Dessutom vaskade jag av mig på samma sätt som jag gjorde när jag växte upp, i handfatet och i kallvatten. Efter att Tuulikki gjort detsamma gick vi till bussen, kön till tappstället var då ca 50m lång, och åkte ner till Södertälje centrum för att äta bröllopsmiddag på en av kinarestaurangerna.

Efter att ha avslutat kvällen med en tysk veteöl på en pub vände vi hem igen. Kön till tappstället var nu bara några meter. Dom som köade hade stora dunkar och baljor i händerna. Innan jag och Tuulikki somnade planerade vi att nästa morgon, idag, hämta in snö och smälta till diskvatten. Om vi inte skulle ha fått vattnet tillbaka.

Idag vaknade jag vid kl.4.30 och då hade vi tack och lov fått vattnet tillbaka. Och just som jag skriver det här har alla på Fornhöjden/Fornbacken fått vattnet igen.

[tags]bröllopsdag, vattenläcka, vatten, Fornhöjden, Södertälje, bild, bilder, foto, fotografier[/tags]Intressant?

2 tankar på “Bröllopsdag och vattenläcka”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest