Rom, Italien, från min synvinkel

Vill dela med med mig av några bilder från min korta vistelse i Rom, Italien, nu i början på november. Mycket att titta på men bäst av allt var nog sommarvärmen +23. Regnet och åskan kom inte förrän vi satt på flygplanet för att resa hem.

Roma by night

Tog en hel del mörkerbilder utan stativ och det här en av dom få som blev OK. Ja, det är Peterskyrkan som skymtar i bakgrunden.

Petersplatsen

En del av den stora Petersplatsen framför Peterskyrkan. En av dom få öppna platserna jag såg i Rom. För det mesta var det trångt, mycket bilar, avgaser och inte minst vespor. Vårt hotell låg mitt emellan Vatikanområdet och St. Angelo.

Petrustronen

Peterskyrkan är uppkallad efter aposteln Petrus som ligger begravd under den här tronen. Men han är långt ifrån ensam att ha fått sin sista vila där . Svenska Drottning Kristina ligger begravd under kyrkogolvet.

Pietà

Michelangelos skulptur av jungfru Maria med den döde Jesus i sitt knä, Pietà, är en av dom många sevärdheterna i Peterskyrkan.

Pantheon

Ett av dom äldsta bäst bevarade templen är Pantheon 120 e. kr. Detta antika tempel är en också en gravkyrka där bl a målaren Rafael ligger begravd.

Pantheons tak

Den enda ljuskällan i Pantheon är en öppning i taket.

Fontana di Trevi

Jo, det är i den här fontänen, Fontana di Trevi, Anita Ekberg badar i filmen Det ljuva livet (La Dolce Vita) av Federico Fellini. Nu var det sprängfullt av turister och månglare.

Inne i Colloseum

Det gick inte att undgå att känna historiens vingslag när jag stod inne i Colloseum.

Konstantinbågen

Det är från den den här romerska triumfbågen, Konstantinbågen, fransmännen stulit idén till sin.

St. Angelo

St. Angelo är och har varit Kejsare Hadrianus mausoleum, fästning, fängelse och påvligt residens på 1400-talet syntes bra från balkongen på hotellet. Den är förbunden med Peterskyrkan via en lång underjordisk gång. Bilden tog jag från en av broarna över floden Tibern.

Kategorier Bilder

4 tankar på “Rom, Italien, från min synvinkel”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest