Möta Nordkorea med tystnad, som artisten Eva Dahlgren föreslog igår på Twitter, är kanske värt att testa. Det kan knappast bli värre än det är just nu.

”Nordkorea en skurkstat”

Att Sydkorea visar musklerna med stora militärövningar löser inget. Knappast hindrar Donald Trumps Twittrande att ”Nordkorea en skurkstat” diktaturen från att skjuta upp fler robotar och missiler. Inte heller är det konstruktivt att världssamfundet bara fortsätter kräva fler sanktioner mot landet.

Hur effektivt är det att skrika på fler och större vapen mot en irrationell ledare som Kim-Jung-Un? På vilket sätt gör de resten av världen tryggare? Räddar världen från ett kärnvapenkrig som bara har en utgång?

Möta Nordkorea med tystnad

Jag kan tänka mig att om bränslet i form av reaktioner från omvärlden tar slut slocknar snabbt elden. Kim-Jung-Un skulle då inte längre ha något att visa upp för att elda sitt folk att tro att alla andra länder är ett hot. Ett hot mot deras suveränitet och deras framgångsrika land.

Nej, varför inte möta Nordkorea med tystnad? Tänk om vi (läs USA, Sydkorea, Japan m.fl.) slutade reagera på deras hot och inte sjönk ned på samma låga nivå. Kanske skulle det tvinga Kim-Jung-Un att använda annat än provsprängningar för att håla sig kvar vid makten.

Att ”Begrava dem till sjös”som Sydkorea säger idag, 5/9, är ingen retorik jag tror på.

Mer i Bloggen