Nyhetsbrev 1-2 ggr/månaden

Nyhetsbrev 1-2 ggr/månad

Uppdaterad 7 september 2023

Nu i början på hösten tänker jag börja erbjuda nyhetsbrev. Jag har haft det förut för rätt många år sedan men tyckte att det inte gav dig eller mig något mervärde. Det är betydligt lättare att göra ett nyhetsbrev numera och därför gör jag ett nytt försök.

För att lyckas behöver jag fylla det med något du inte får här på bloggen. Det är viktigt och något jag tänker en hel del på just nu. Tipsa mig gärna i en kommentar!

En del av marknadsföringen

Marknadsföring har aldrig varit min starka sida. Varför vet jag egentligen inte. Jag är stolt över mina böcker, diktvideos och inte minst mina kurser. Trots det har jag svårt för att sälja in dem. Förhoppningsvis kan ett nyhetsbrev hjälpa mig med det.

Inte bara sälja

Marknadsföring

Ett nyhetsbrev ska inte bara ropa: ” Köp”. Nej, för att du överhuvudtaget ska öppna det krävs mer än så. Eller hur? Så, vad vill du ha av en författare och poet som mig? Dikter? Skrivtips? Skrivövningar? Reapriser på mina böcker? Lägre kursavgifter? T-shirt? Dikttavlor? Svara gärna i en kommentar.

Hur ofta ska nyhetsbrevet skickas ut?

Du vill antagligen inte att jag spammar dig med mejl. Räcker det med utskick en gång i månaden? Ja, det tror jag faktiskt. Fast ibland kan det kanske bli tätare om det är något särskilt jag snabbt vill nå ut med. Men absolut inte varje vecka. Det tycker jag själv inte om när jag får.

Utseendet är viktigt

Nyhetsbrev

Hur nyhetsbrevet ser ut har betydelse och att det viktigaste kommer först. Något jag lärt mig sedan jag började blogga, och startade SkrivarSidan 1999, är att ingen läser hela mejlen. Nej, inte ens de korta. Därför måste det som du och alla andra borde läsa vara i början.

Samla på mig följare

Det känns viktigt att jag gör en satsning och samlar på mig följare inför släppet av min romandebut. Hur ska annars den boken hitta sina läsare?

Prenumerera på nyhetsbrevet

Fyll i och få spännande nyheter och uppdateringar!

[newsletter_form button_color=”#8E44AD”]

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Diktvideo Sociala medier, läs dikten Digitala liv och 9 tips så gör du en boktrailer.

Fler blogginlägg

Nyhetsbrev 1-2 ggr/månaden är ett blogginlägg.

Författare

 • Iréne Svensson Räisänen

  Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

3 reaktioner på ”Nyhetsbrev 1-2 ggr/månad”

 1. Hej Iréne,
  Kul med nyhetsbrev tycker jag. Har precis startat ett eget, vilket jag gjorde efter att ha kollat in Ali Abdaal’s inspirerande video i frågan. Den finns här: https://www.youtube.com/watch?v=ozWseKZV6Ac
  Han ger exempel på providers man kan använda (gratis eller betalbara).
  Jag tänker att ett nyhetsbrev kan handla om hela ’paketet’, dvs de tema man skriver om och tycker om. Man behöver naturligtvis inte skriva om alla ämnena varje gång. Något tema, eller lite av varje, beroende på vad som är på gång och vad som inspirerar en när det är dags.

  Jag valde något som heter Substack som Ali rekommenderade. Har precis börjat skriva, så layout ska förbättras, det finns olika möjligheter. Jag skriver om böcker, historia, kultur och resor, med en personlig touch. Det är på engelska. Om någon är intresserad av att följa mig är länken: https://thecontentreader.substack.com/p/life-does-not-always-go-as-planned – man kan registrera sig direkt på sidan, och avregistrera sig när man vill.

  Ser fram emot att se vad du gör av ditt nyhetsbrev. Ska bli spännande att läsa.

  1. Hej Lisbeth!

   Jag körde med nyhetsbrev när jag startade SkrivarSidan och höll på i rätt många år. Intresset föll och jag tyckte det tog för mycket tid. Nu är det enklare och gör jag gör ett nytt försök.

   Följer dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen