Skriv en Halloween-rysare

Skriv en Halloween-rysare är en skrivövning. Det är svårt att skriva en text som får nackhåren att resa sig.

klysch-fällan

Alltför ofta hamnar sådana berättelser i klysch-fällan d.v.s. ord och uttryck som är utslitna och mist sin ursprungliga mening. Det lockar ofta fram skratt istället för att måla upp bilder i läsarens huvud. För att slippa det ska du gestalta.

Överraska

Den som läser en rysare vill bli rädd. För att du ska lyckas med det krävs att du överraska och samtidigt spela på läsarens egna rädslor.

Skriv en Halloween-rysare Skrivövning:

Skriv om din mardröm, halloweenfesten, elavbrottet, vilse i skogen och mörkret eller aktiebörsen. Högst 6 500 tecken inklusive mellanslag.

Fler tips på hur du skriver skräck

SKRIV EN HALLOWEEN-RYSARE ÄR ETT BLOGGINLÄGG med skrivövning.

Fler blogginlägg

3 tankar på “Skriv en Halloween-rysare”

  1. Dagen då djävulen tittade upp från sin underjordiska håla’råkade han få syn på en vacker brud och ville få kontakt med henne, men hur skulle det gå till-inte kunde han visa sej i päls,svans och horn’ då blev hon väl livrädd?Han funderade en stund och sen kom han på det.-Jag förvandlar mej till en liten gullig hundvalp. Simsala bim’ så satt det en liten söt valp vid skönhetens fötter.
    Som det inte såg ut att finnas någon ägare till hunden så lyfte bruden upp den i sin famn och bar hem den.Valpen’ni vet vem, lyftes ner på golvet i lägenheten
    o såg sej omkring.Men’ på soffan låg redan en annan valp o då vår lilla krabat närmade sej, hördes en röst som viskade-Stick’damen o soffan är upptagna!
    Den nytillkomna funderade-vem kan ha hunnit före mej och med samma grej?Då det blev kväll lyfte skönheten upp sina små gulliga vänner och gick o la sej-hundarna kurade ihop sej vid varsitt bröst.Vår lilla valp’ gäspade stort och såg sej omkring i mörkret och då’såg han det!Över den andres huvud svävade en gloria!! MVH Gladiatan

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This