Skrivtips på YouTube

Skrivtips på YouTube

Skrivtips på YouTube har jag börjat lägga upp minst en gång i veckan. Jag testar det nya formatet shorts där videon får vara max 1 minut lång.

Det passar mig just nu när renoveringen i mitt hus hindrar mig från att spela in video. Fast jag fortsätter att läsa in dikter på kvällarna när byggarbetarna gått hem. Så fler diktvideo kommer det att bli i YouTube-kanalen Min plats bland orden.

Canva

I mina korta video skriver jag texten, lägger det på video från Canva och använder också deras musik. Det fungerar riktigt bra, om jag får säga det själv. 😉 Om du skriver, ger ut dig själv eller av annan anledning behöver marknadsföra dig själv har Canva det du behöver. Finns både som gratis och provversion.

Varför skrivtips?

Jag är inte utbildad pedagog men jag har i drygt 30 år undervisat och lärt ut i olika former. Eftersom skrivandet är en stor del av mitt liv tycker jag om att dela med mig av det jag lärt mig under åren. Skrivtips och skrivövningar har jag haft här i bloggen sedan jag startade den och ännu längre på SkrivarSidan.nu.

Många mejlar mig och frågar om skrivandet. Skrivtipsen är svar på frågor som ofta återkommer.

#shorts fungerar bäst i mobilen

Allt fler surfar i mobilen och det är där shorts fungerar bäst. YouTube har tittat på Tik Tok och Reels i Instagram (där jag också testar att lägga upp mina korta videor) och insett att de måste ha något liknande. Just nu känns det som att mina korta skrivtips drunknar bland alla videor med katter och hundar. Kanske blir det annorlunda när formatet fått tid att sätta sig.

Vad vill du ha för skrivtips på YouTube?

Jag vill gärna veta om du vill ha fler skrivtips som shorts. Om så är fallet, vilka tips? Eller finns det något annat du vill att jag ska göra korta videor om? 

ps. Jag har också börjat lägga upp mina dikter som jag översatt till engelska som shorts.

Titta på Radbrytning och Inspiration.

Fler blogginlägg

Skrivtips på YouTube är ett blogginlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This
Scroll to Top