Uppdaterar och slänger gamla inlägg

Uppdaterar och slänger gamla inlägg det har jag nu hållit på med den här månaden (oktober 2020). Det kommer jag att fortsätta med året ut och en bit in på nästa år.

Jag har haft den här bloggen sedan 2005 och många av texterna är inte längre aktuella. De hamnar i papperskorgen. Det gör också inlägg som de senaste åren inte haft några läsare. En del slänger jag dessutom för att jag inte tycker de passar i en författarblogg.

Gör sökmotorerna glada

De inlägg som fortfarande har tillräckligt många besökare för att sökmotorer, som t.ex. Google och Bing, inte ska ogilla dem fixar jag till. Jag lagar också trasiga länkar, sätter in rubriker, skriver till och tar bort text, och tar bort och lägger till bilder. Dessutom sätter jag in sökord m.m. så att sökmotorerna bli glada och ser till att mina inlägg dyker upp när du söker på sådant som finns här i bloggen.

Sökoptimering

Utöver det byter jag kategorier, förenklar länkarna till inläggen och vidarebefordrar de gamla till de nya. Något som också gör Google och kompani nöjda. Ja, i varje fall till sökmotorerna ändrar algoritmerna för sökoptimering. Vilket de gör lite nu och då.

Slänger inlägg

Vid det här laget har jag slängt ett hundratal inlägg. Hur många jag uppdaterat har jag ingen aning om. Det innebär att bloggen blir mycket mindre och lättare för mig att underhålla.

Samtidigt gör jag samma sak på SkrivarSidan. Det här är något jag säkert kommer att få fortsätta med de närmaste åren. När jag började här i bloggen hade jag 1 356 inlägg. På SkrivarSidan drygt 800 stycken.

Uppdaterar och slänger gamla inlägg för besökarnas skull

Än så länge är det kul att läsa allt jag skrivit i äldre inlägg. Jag hoppas du också har glädje av de uppdaterad inläggen. Du ser dem i högerspalten på startsidan under rubriken Uppdaterat.

Läs också Storstädningen av bloggen klar.
Fler blogginlägg

Uppdaterar och slänger gamla inlägg är ett blogginlägg.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This