Jag måste verkligen bli mer personlig

Det är surt, sa räven.

Enligt senaste numret av Internetworld så är framgångsreceptet för en bloggare att du är personlig: Hmm… måste erkänna att jag uppfattar deras exempel på lyckade bloggare mer som privata än personliga. Och enormt tråkiga i sin egofixering.

Jag är nog tyvärr varken eller. Uppfattar mig själv som rätt stel och opersonlig både när jag bloggar här och på SkrivarSidan. Fast det kanske räknas som privat när jag lägger upp bilder från min vardag? Och min självbiografi är ju så mycket jag det bara kan bli.

Hur som helst så tror jag det handlar om personlig läggning och en generationsskillnad. Vad tror du?

Det här inlägget är ett försök att vara mer personlig. Kan inte säga att jag lyckats…

[tags]blogga, bloggar, Internetworld, personlig, privat, bild, bilder, foto, fotografi[/tags] och på Intressant.

5 tankar på “Jag måste verkligen bli mer personlig”

 1. Har inte följt din blogg så länge, men om man lyssnar på bloggare tycker jag en sak är gemensam för dem och det är just det att de säger att de är personliga men INTE privata. Men hur hörs och syns man genom mediabruset utan att vara en kändis? Det undrar jag. För att bli en känd bloggare utan att ha ett känt namn kanske det krävs att vara privat? Chockera? Man tar en stor risk men det kanske det är värt :-)?

  Svara
 2. Jo, dom säger att dom är personliga och inte privata. Men jag uppfattar många av dom största bloggarna som väldigt privata. Dom lägger upp bilder på sig själva, inköpta grejer osv. Urtråkigt, enligt min åsikt!

  Själv så undviker jag att lägga upp bilder av mig själv just för att inte vara för privat. Men som skrivet, misstänker att det beror på en generationsklyfta. Eller på min bristande sociala kompetens.

  Det ligger säkert en hel del i det du säger om att chockera för att bli upptäckt när man inte är känd. Nja, för min del är det nog inte värt risken. Jag söker inte kändisskapet och är utlämnande i mina dikter, noveller och självbiografi, det får räcka.

  Svara
 3. Personlig, är väl all text. Texten är ju min personliga, mitt är ordvalet, ämnesvalet, fraseringen och själva rytmen.
  Om jag döljer mej själv och försöker få texten att säga så lite som möjligt om min person så är det ju också ett personlighetsdrag.
  Sedan har väl jag också den idén att jag inte vill visa upp hela mitt liv i bloggen. Man drar ju in en massa andra som kanske inte alls uppskattar att vara med eller helt enkelt inte är tycker att min beskrivning av verkligheten stämmer.

  Svara
 4. Åsa: Personlig betyder för mig särskiljande, ett eget avtryck som är lätt att känna igen. Och kanske viktigast att det är allmängiltigt.

  IMSE: Själv började jag blogga för att marknadsföra SkrivarSidan och dela med mig av mina åsikter när och om jag har några. Inte för att söka kontakt. Detsamma gäller min närvaro på Facebook och Twitter.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest