Nu har jag bloggat i fyra år…

… och jag kommer att fortsätta ett tag till. Mitt bloggande startade strax efter Anna Lindh mördades den 11 september 2003. Två dagar innan vår utrikesminister dött kom polisen hem till mig och berättade att min pappa hittats död i sin lägenhet. Dessa två händelser tog hårt på mig och jag gjorde som jag, tyvärr, ofta gör – slängde mig in i ett nytt projekt som krävde min uppmärksamhet.

Tråkigt nog finns inte platsen kvar som jag började blogga på. Det var en svensk gratissajt som gick omkull. Men det fick mig att lära mig WordPress och det har jag inte ångrat.

Mitt allra första blogginlägg i september handlade om att jag inte vill ha barn. Att jag medvetet valt bort möjligheten att skaffa barn för att jag inte tycker om barn. Det väckte en hel del uppmärksamhet och det fick många kommentarer.

Dom tre mest lästa och kommenterade av mina inlägg:

1. Självmord den ultimata själviska handlingen
Jag är glad att jag skrev det här inlägget om ett ämne som tabubelagt och som väcker enorma känslor. Men samtidigt borde jag ha varit mer tydligt om mina egna erfarenheter och att jag verkligen vet vad jag skriver om. Många verkar ta illa upp av att jag skriver att självmord är en självisk handling, trots det står jag fast vid min åsikt.

2. Jag vill inte ha kyrkans välsignelse
Homosexualitet är ett ämne som alltid väcker reaktioner, särskilt om det sätts i samband med religion. Min åsikt är fortfarande att religion och religionsfriheten inte ska få vara en ursäkt för att diskriminering och särlagsstiftning.

3. Nu går fildelarna för långt
Många tycker det var fel att kalla fildelning av musik, film och program för stöld. Men jag håller fast vid det. Fast jag tycker också att musik- film- och programbranschen bär ansvar för att det blivit accepterat att stjäla via fildelning. Dom skulle tidigt ha skapat fungerande sajter där vi för en relativt liten kostnad kan ladda ner lagligt.

[tags]bloggosfären, blogg, bloggtips, bloggande, metabloggning[/tags] och på Intressant.

5 tankar på “Nu har jag bloggat i fyra år…”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest