I lördags var det Stockholm Marathon och jag var där. Nej, jag sprang inte men tog en del foton på vinnarna och motionärerna. Tänkte lägga upp dom här och skriva ihop ett inlägg, men så kom jag att tänka på PUL. Om någon skulle råka titta in i här och känna igen sig och vilja stämma mig skulle jag ställas inför rätta. Ett inte särskilt troligt scenario men ändå.

Visserligen skulle jag kunna anmäla bloggen som tidning till RTVV, betala 2 000 kr, bli chefredaktör och ansvarig utgivare, och få namnge och publicera bilder på vem jag vill. Men jag har inte, fast en del anser det, storhetsvansinne och tror att mina inlägg platsar som tidningsartiklar.

Inte heller har jag tänkt börja ge ut bloggen som papperstidning och registrera den till PRV till en kostnad av 2 000 kr. Fast det skulle också ge mig möjlighet att publicera bilder på människor utan att inhämta skriftligt tillstånd. Å andra sidan kostar tryckningen, porto och emballage. Och vem sjutton skulle vilja få det här hemskickat.

Nä, det räcker utmärkt med att jag förpestar cyberrymden med mina funderingar och bilder. Men det skulle vara trevligt att kunna publicera mer heltäckande bilder än den här:

Stockholm Marathon 2005

Bengt skrev om det här i mars.