Per e-post har vi på SkrivarSidan fått oss påpekat att vi har en person som skriver under en pseudonym som är skyddad av personnamnslagen. Vilket inte stämmer. Vi har och har aldrig haft någon medlem/användare med det namnet. Vilket jag svarat personen.

Som svar på det fick jag veta att vi skulle ta reda på vad som gäller hos Patent och Registreringsverket och att han ska anmäla oss till Datainspektionen. Det lät så otrevligt att jag googlade det skyddade namnet och såg då att det i två forum på nätet finns användare som använder det. Med ett av dessa har SkrivarSidan bannersbyte, vilket fick mig att anta att ett missförstånd uppstått. Lättad delgav jag genast mannen ifråga mina tankar samt att vi på SkrivarSidan nu ansåg att misstaget rättats till.

Men nej då, det tycket inte han med namnet som endast innehas av två personer i hela landet. Han var påstridig och tycker att myndigheterna ska få utreda det hela. Suck!

Vid det här laget var jag riktigt förbannad och ringde Datainspektionen för att ta reda på vad som gäller. Där tyckte han som svarade att det hela tillhör en av dom knäppaste saker dom fått höra. Inte det värsta men näst intill. Själv kände jag mig löjlig som inte gått på min instinkt, att han var en knäppgök, och samtidigt lättad.

Han på Datainspektionen tyckte att knäppgöken kan gå vidare med sin anmälan till polisen. ”För där kommer han att bli utskrattad.”

Själv har jag svårt för att skratta när jag blir hotad med både det ena och det andra. Men en bra sak har det här fört med sig. Nu vet jag vad personnamnslagen är och hur den tillämpas på nätet.

Fler bloggar om pul och internet och Intressant