Det brinner vår på parkeringen!

Utbränd husvagn

I går strax efter kl. 8 på kvällen började en husvagn brinna på vår parkering här på Fornbacken, fyra p-platser från vår husbil. Brandkåren och polisen hann bara dit så började en bil brinna på parkeringen i kvarteret bredvid vårat. Det var med andra ord ingen tillfällighet eller olycka att det började brinna.

Vår husbil klarade sig oskadad men en husvagn bredvid den som brann fick både rök och vattenskador. Själv märkte jag inget av branden trots att det inte ens är 100 m till parkeringen från lägenheten. Frugan som kom hem från jobbet strax före kl. 9 såg både brandkåren och polisen och upptäckte vad som hänt.

Antagligen finns det varken vittnen eller några bevis som kan leda till att dom skyldiga ställs till ansvar. Antagligen avskriver polisen ärendet lika fort som det landar på deras skrivbord.

Själv funderade jag i natt då jag inte kunde sova om det trots allt inte är dags att flytta. Men jag sköt undan tanken lika fort som den kom. Att bli rädd och reagera med att vilja fly är mänskligt men löser inga problem. Det här skulle kunna ha hänt lika gärna på Strandvägen i Stockholm som här på Fornbacken i Södertälje.

Troligen var dom här bränderna liksom dom kommande en del av tävlingen mellan Södertäljes förorter. Och jag vill inte låta dom ungdomar som inte har respekt för andras egendom vinna. Därför vägrar jag som så många andra gör att lämna bostadsområdet. Jag trivs här och börjar bara bostadsföretag och regeringen att ta tag i renoveringen av miljonprogramsområdena så kommer jag att stanna till jag dör.

[tags]Södertälje, Fornbacken, brottslighet, brott, samhälle[/tags] och på Intressant.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest