Våld mot kvinnor är ett mansproblem

Mäns våld mot kvinnor är inget kvinnoproblem. Nej, det är ett mansproblem. Det är med få undantag män som slår sina kvinnor eller fd kvinnor. Och det är hög tid att ni män själva sätter ner foten och hjälper till att tillvarata kvinnors mänskliga rättigheter. För det är det det är. Det är en mänsklig rättighet att slippa bli slagen, våldtagen, förföljd, misshandlad, hotat eller torterad.

Idag, de 25 november, är FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. En bra dag att sätta stopp och ringa polisen när du hör grannen slå sin fru. Att säga ifrån när kompisarna kallar tjejerna i skolan för horor. Och är det du själv som slår, ring nu på en gång och sök hjälp!

Det är du som är man som kan se till att stoppa detta mansproblem. OK?

[tags]FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor, kvinnovåld, våld mot kvinnor, våld, misshandel, våldtäkt, hot, förföljelse[/tags]Intressant?

1 tanke på “Våld mot kvinnor är ett mansproblem”

  1. Helt rätt!

    Jag undrar ofta, när man pratar om hårdare straff, eller andra åtgärder för att hindra män från att begå övergrepp, t.ex. besöksförbud, varför man aldrig diskuterar grunden till problemet. Ingen man föds sådan, antar jag, alltså måste det vara något i uppväxten, glorifierandet av mannen i motsats till kvinnan, mansrollen som är helt galen, eller? Varför använder vissa män den fysiska styrkan till att slå den man älskar, den som ska vara hans bästa vän, istf att skydda, för det var väl det som är meningen med musklerna, inte makta och kuva?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest