Vi måste kunna lita på att polisen kommer

Trots alla nedskärningar av polisens budget och bristen på poliser måste vi kunna lita på att dom kommer när dom ska. En 19-årig kvinna i Täby blev våldtagen, slog larm och polisen ryckte inte ut förrän efter fyra timmar. Då hade kvinnan själv tagit sig till sjukhuset. Nu har två av poliserna dömts för tjänstefel och den tredje till böter.

Ett annat mindre dramatiskt exempel är när natten till i tisdags två fälgtjuvar slog till i Södertälje och tog fälgarna värda 40 000 kr från en Volvo T5. Detta trots att en grannkvinna till bilens ägare iakttagit tjuvarna och genast ringt polisen. Ingen bil skickades ut. Och det är långt ifrån ovanligt när det gäller ickeprioriterade brott.

Oavsett om jag kämpar för mitt liv eller försvarar mina ägodelar förväntar jag mig att polisen kommer när jag och andra slår larm. Om inte så finns risken att vi tar saken i egna händer och den typen av samhälle som då uppstår vill jag inte leva i.

2 tankar på “Vi måste kunna lita på att polisen kommer”

 1. Självklart måste polisen rycka ut!
  Men… det är ju alltid ett ”men”, glöm inte att vi som medborgare har rätt och göra ett så kallat envarsgripande.
  Vill vi ha ett säkert samhälle så måste vi som medborgare visa att VI inte tolererar det kriminella i samhället.
  Med hjälp av nödvärnslagen och lite annat nyttigt lagstöd så har vi som medborgare stora rättigheter att själva beivra brott.
  Det enda som behövs är att vi gör något personligen, alltför ofta ser jag att folk vänder sig om och önskar att någon annan skall lösa problemet!
  Men gissa vad!? Det kan ni glömma allihop, för om vi alla vänder oss om och blundar! Så har vi förlorat…..
  Jag gör min del! Vad gör ni andra?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest