Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Jag heter Iréne Svensson Räisänen, är född 1957, uppvuxen i Husby-Långhundra i Knivsta och bor sedan 1984 i Södertälje.

Brukar kalla mig kulturarbetare vilket bl.a innebär poet, författare, journalist, förläggare, webbmaster, lektör, kursledare mm. Sedan 1999 driver jag SkrivarSidan, en community för dig som skriver prosa och lyrik.

Jag har gett ut Skrivguide – prosa, lyrik och film (tillsammans med Monica Rolfner), diktsamlingarna I skuggan av sanningen, Jag ber inte om ursäkt, Släck inte elden,  Från mina sinnen och Hora, Dåre och Martyr, SkrivarSidans diktskola och skrivhandboken Skrivtips (slutsåld).

Dessutom medverkar jag i ca. 30-talet antologier och har vunnit priser i novell- och dikttävlingar.

Eftersom jag tycker att poesi och poeter behöver fler möjligheter att nå ut startade jag 2015 Poetpodden, en podcast Där läser jag egna dikter, spelar upp lyssnarnas egna inskickade dikter, svarar på frågor om poesi, delar med mig av skrivtips och övningar. Dessutom intervjuar och pratar jag med poeter, förläggare, lektörer m.fl.

Sedan fler år tillbaka skriver jag på en självbiografisk roman om hur det är att få en dålig start i livet, vara fosterbarn, utsättas för incest och en gruppvåldtäkt. Framförallt handlar den om att vägra vara offer.

Du hittar mig på Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och Pinterest.

Läs Nicko Smiths intervju med mig.

Läs Populär Poesis recension av min diktsamling Släck inte elden.

Pin It on Pinterest