Jubileumsantologin Poesi 10.0

Jubileumsantologin Poesi 10.0
Jubileumsantologin Poesi 10.0

Jubileumsantologin Poesi 10.0

Jag medverkar med dikten Upprättelse i jubileumsantologin Poesi 10.0. Antologin ges ut av Tolvnitton Förlag för att fira att Poeter.se fyller tio år.

Poesin är inte död som många förlag påstår. Nej, den lever och utvecklas på nätet. Det är den 645 sidor omfångsrika antologin ett bevis på.

Beställ Poesi 10!

Ur Pressmeddelandet från Tolvnitton Förlag

Tolvnitton Förlag ger ut 10 år av digital poesi på poeter.se

– Poesin är utdöende om man får tro offentligheten. Poesihyllorna blir kortare och kortare men poeterna blir fler och fler. Det har aldrig skrivits och lästs så mycket poesi som nu. Vi ser hur poesin utmanar i form och innehåll, men framförallt i utsträckning, mångfald och engagemang, säger Johanna Piper (VD och redaktör på Tolvnitton Förlag).

Poeter.se, Sveriges idag största poesisajt, startades år 2003 av Johannes Fosseus som ett hobbyprojekt och drivs idag av Daniel Lyrstedt och Fredrik Gustavsson. Tio år senare har en miljon sjuhundratusen texter publicerats av tusentals poeter med över 100.000 läsningar per dygn. Här är är poesin i själva verket mer levande än någonsin. Detta firas med denna Jubileumsskrift som spänner över fenomenet Poeter.se sedan starten fram till idag.

I förordet, till denna tunga poesisamling om 640 sidor, kan vi läsa att Poeter.se är ingen fluga, inget nytt fenomen, inget enstaka eldsjälsprojekt. Poeter.se och den digitala poesin har kommit för att stanna och detta är vad som firas med denna Jubileumsskrift.

– Vi är både glada och stolta att få vara del i denna kulturprocess, sprungen rakt ur den svenska folksjälen, säger Johanna Piper.

För ytterligare information och referensexemplar kontakta Anna Sandström,
pressansvarig, press@tolvnitton.se, 0762-43 49 15.

Kontaktinformation:

Daniel Lyrstedt, daniel@poeter.se
Fredrik Gustavsson, fredrik@poeter.se
Johanna Piper, johanna@tolvnitton.se

Författarna i boken finns tillgängliga för intervju och uttalanden.
Kontakta oss för kontaktuppgifter eller för att hitta en författare i din region.

Beställ Poesi 10!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest