EuroPride i Stockholm 25/7-3/8

Så är det äntligen dags för Pride igen. I år firar vi EuroPride vilket innebär att hela Europas HBT-blickar riktas mot Stockholm den 25 juli – 3 augusti.

Jag och frugan hade precis hunnit hem efter tre veckors semester hos barn och barnbarn i Finland när LT i Södertälje ringde. Dom ville främst veta om RFSL i Södertälje planerar något särskilt inför årets Pride.
– Ingen aning, sa jag. Vi är inte medlemmar i lokalavdelningen utan i Stockholm RFSL som vi varit sedan 80-talet.
– Vet du om några andra i Södertälje tänker göra något särskilt på Pride?
– Nä… svarade jag, och tänkte att även om jag visste skulle jag inte kunnat berätta då nästan ingen skulle vilja ställa upp på en tidningsintervju.

Och så gick det som det brukar. Vi ställde ännu en gång upp och lät LT komma hem till oss:

”Ett färgsprakande par redo för Pride”

Invigningen av EuroPride är i kväll på Skansen kl. 19.30. Det blir uppträdanden, allsång mm. Några av veckans andra höjdpunkter är öppnandet av Pridepark i Tantolunden onsdagen den 30 juli, schlagerkvällen den 31 augusti, PrideParaden på lördagen den 2 augusti och den ekumeniska gudstjänsten i Storkyrkan den 3 augusti.

Här är hela programmet!

Jag hoppas du har möjlighet att komma och ta del av gemenskap och kärlek över alla gränser. Happy EuroPride!

ps. Svara gärna på Veckans fråga till höger i bloggen!

[tags]pride, europride, pridefestivalen, hbt, homosexuallitet, kärlek, fest, prideparaden, stockholm europride, stockholm pride, södertälje, intervju[/tags]och på Intressant