Pride hjälper mig att leva i det homofoba samhället

I morgon ska jag och frugan dra till Pride för att umgås och festa. Politik och debatter som jag ägnar vardagen åt lämnar jag åt andra. Viktigast för mig är att hämta kraft i den varma och tillåtande stämningen bland likasinnade. Hur skulle jag annars orka leva följande 52 veckor i det homofoba samhället?

Många tycker att det är för mycket glitter och fest på Pride. Men det är vad media förmedlar och inte verkligheten. Hela Prideveckan är fylld av seminarium om allt från ”Kvinnors asylrätt med HBT-perspektiv” till ”Mänskliga rättigheter i Europa för alla oavsett sexuell läggning – tanke, ord och handling”. Och det politiska samtalet förs mellan diskussioner om fjäderboor och vilka schlagerartister som kommer att dyka upp.

Prideparaden

Höjdpunkten är som vanligt Prideparaden på lördag. Oavsett vem du är och definierar dig som, missa inte när vi HBT-personer med familjer och vänner manifesterar vår rätt att var den vi är. Välkommen!

Prides hemsida

Programmet

[tags]Pride, hbt, pridefestivalen, stockholm pride, homofobi, homosexualitet, politik, homo, gay, homosexuell, flator, bisexuella, transexuella,[/tags] och på Intressant.

2 tankar på “Pride hjälper mig att leva i det homofoba samhället”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest