Älvdrottningen av Eva-Stina Bryggmästar

Älvdrottningen av Eva-Stina Bryggmästar

Har fått paketet med böcker jag ska läsa på min 12 dagar korta semester i Finland. Det är sex stycken så jag har i genomsnitt två dagar/bok. Borde inte vara några problem…

Lär dig skriva spännande av Olof Svedelid ”Lär dig skriva spännande” av Olof Svedelid. Jag har kikat i den, läst första kapitlet och den väcker min lust att lära mer. Författaren vet vad han skriver om och kan utan tvekan på ett underhållande sätt lära ut vad spänning är. Dom 125 sidorna kommer jag med lätthet att klara på knappt en halv dag.

ÄldrottningenÄlvdrottningen”, dikter av finlandssvenska Eva-Stina Bryggmästar. Omslaget gör boken helt oemotståndligt. Det kommer säkert innehållet också att vara då poeten har ett alldeles eget lekfullt språk och tilltal. Jag har svårt att hålla fingrarna från boken och kommer att med välbehag sluka dom 86 sidorna på en timme. Självklart kommer jag att återvända till boken under hela semestern och resten av mitt liv. Diktsamlingar är till för att läsa om gång på gång!

I mördarens nät av Val McDermidI mördarens nät” kriminalroman av Val McDermid. Deckare är ett måste när jag har semester (och annars också). Författaren tillhör en av mina absoluta favoriter och brukar aldrig göra mig besviken. Tony Hill och Carol Jordan är tillbaka för att jaga reda på en mördare som använder nätet för att hitta, lura och döda sina offer. En och en halv dag borde räcka för att plöja mig igenom dom 430 sidorna.

PostcardPostcard Killers”, kriminalroman av Liza Marklund och James Pattersson. Tar en deckare till när jag är igång. Det är ju omöjligt att inte vara nyfiken på en bok som blivit totalt sågad av kritikerna. Jag beundrar Marklund för hennes framåtdriv och faktiskt också hennes förmåga att skriva spännande (långt ifrån alla deckare som utger sig för att vara spännande är det). Dom 359 sidorna borde jag rusat igenom på en dag.

ErikErik Dahlbergsgatan 30”, roman av Annika Ruth Persson. Författaren är en ny bekantskap och jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Men det ska enligt texten på baksidan vara en skildring av ett kollektiv av kvinnor som fanns 1994. Den ska också innehålla en lesbisk kärlekshistoria. Det är en pocket på 263 sidor och bör ta knappt en dag.

TreTre sekunder” kriminalroman av Roslund & Hellström. En prisad deckare som jag är nyfiken på. Jag har läst en bok av författarna tidigare och tyckte den var OK. Inte mer. Men jag ska ge dom en ny chans att bevisa att dom är så bra som kritiker påstår att dom är. Boken är alldeles för tjock men jag borde klara dom 537 sidorna på två och en halv dag.

Det innebär att jag inte hunnit läsa färdigt sista boken när jag kommer hem. Men vad gör det?! Jag har ju tre veckor kvar av ledigheten att fylla med läsning av böcker som jag samlat på mig under året.

[tags]semesterläsning, bok, böcker, litteratur, Älvdrottningen, Eva-Stina Bryggmästar, Lär dig skriva spännande, Olof Svedelid, I mördarens nät, Val McDermid, Postcard Killers, Liza Marklund, James Pattersson, Erik Dahlbergsgatan 30, Annika Ruth Persson, Tre sekunder, Roslund & Hellström[/tags]och på Intressant