Bloggroman

Alla skriver självbiografiskt

Jag undrar hur jag kunde få den idiotiska idén att skriva min självbiografi. Inte för att jag hade mycket att välja på. Samtalet från min fostermamma som inte vill lyssna, veta vad konflikten mellan mig och min fosterpappa handlade om var droppen.

I alla år hade jag hållit tyst om dom övergrepp han utsatte mig för. Velat skydda henne som barn skyddar sina föräldrar. Men nu kunde jag inte längre hålla tyst och därför började skriva om mitt liv. Och nu verkar det som att var och varannan svenska gör detsamma – skriver sin självbiografi.

Mätt marknad
Just nu kommer det ut den ena boken efter den andra som skildrar författarens liv. Inget fel med det. Tvärtom. Jag har själv under hösten med stor behållning läst Mian Lodalens två självbiografiska böcker, Dåren dotter och Tiger. Men risken finns att när jag äntligen är färdig med min så är marknaden övermättad och inget förlag vill ta i den med tång.

Eller så får jag hoppas på en ny våg för självbiografiskt skrivande när min är färdig om ca 2-3 år.

Läs dom senaste fem avsnitten i min självbiografiska roman ”offer? Nej tack!”!

[tags]offer? NEJ Tack!, bloggroman, roman, självbiografi, förlag, publicering, förläggare, skriv, skriva, skrivande, författande, författare, poet, litteratur, kultur[/tags]och Intressant