Dödsdom mot iransk journalist fastställd

Iraniern Adnan Hassanpour, journalist och regimkritiker, har fått sin dödsdom fastställd. Det innebär troligen att han avrättas dom närmaste dagarna. Och hur agerar svenska regeringen och EU för att protestera mot detta? Inte alls vad jag kan se. Förhoppningsvis sätter Reportrar utan gränsers påtryckningar fart på våra tröga politiker.

Det är inte första gången en journalist döms till döden för att hon eller han granskar makten och protesterar mot odemokratiska regimer. Titta in på Reportrar utan gränsers hemsida så kan du se hur många journalister och mediafolk som hittills dödats i år. Ska Adnan Hassanpour bli den 82:e?

[tags]media, journalistik, journalister, dödsdom, dödsdomar, Iran, yttrandefrihet, demokrati, politik, reportrar utan gränser[/tags] och på Intressant.

2 tankar på “Dödsdom mot iransk journalist fastställd”

  1. carina: Nu ”tvingade” du mig att registrera mig på Facebook. 🙄 Något jag skulle gjort för länge sen, nu fick jag en verklig orsak. Tack för det! 😀

    Och alla andra som läser det här gör naturligtvis detsamma som jag dvs går med i gruppen ”Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour2 på Facebook.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest