Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok

Att skriva färdigt en bok kan vara svårt och alldeles underbart

Jag börjar närma mig slutet på min självbiografi. Fyra kapitel plus en epilog är enligt planerna kvar att skriva. Det känns hisnande att det projekt jag startade i april/maj 2009 snart är i mål. Att jag nu närmar mig slutet känns både svårt och alldeles underbart.

Sista meningen i sista kapitlet skrev jag innan jag började skriva första kapitlet. Jag har med andra ord hela tiden vetat var jag varit på väg. Dessutom planerad jag in 42 kapitel inklusive prolog och epilog. Två kapitel har kommit till på vägen. Det hinner fortfarande bli ytterligare något kapitel innan jag är klar.

Lång tid att skriva
Tycker du att det tagit lång tid för mig att skriva? Det har det och det har två orsaker. Dels har jag svårt att avsätta tid till mitt eget skrivande och så är det känslomässigt krävande. Tidiga söndagar, mellan kl. 6-8 då jag varit tillräckligt utvilad, har blivit min skrivtid.

Knyta ihop säcken borde vara enkelt. Men jag oroar mig för att jag slutar för tidigt. Att jag lämnar läsaren i sticket. Samtidigt vet jag att jag inte kan göra annorlunda. Och samtidigt håller det dörrarna öppna för en fortsättning.

Sätta punkt
Om det går som jag hoppas ska jag sätta punkt i juni. Efter det ska jag skicka manuset till Författarcentrums lektörstjänst. Sen kommer jag troligen att få redigera manuset ytterligare ett antal gånger innan jag känner mig färdig att skicka det till ett förlag. En process som jag räknar med ska ta ca ett år. Antagligen hinner jag fylla 60 år innan boken når sina läsare.

Läs mer om mitt skrivande!

ps. Du har väl inte missat att jag släppt en ny bok Släck inte elden?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest