Vad är min åsikt värd?

Hinner jag skriva självbiografin färdig innan jag dör?

Lugn. Jag är mig veterligen inte dödssjuk och har inte fått besked om att min tid är utmätt. Men det är den ju för, liksom dig och alla andra. För ett tag sen körde jag in alla kapitel i min självbiografi ”offer? Nej tack!” i programmet Scrivener. Vilken bra överblick jag fick! Jag stakade också ut resten av biografin och fick ihop 41 kapitel med epilogen.

Just nu håller jag på med det 24:e kapitlet. Det innebär att jag skrivit dryga hälften. Men det är knappast någon tröst då jag i genomsnitt skrivit fem kapitel per år. Med det jag skriver nu har jag 17 kvar. Det innebär att det tar tre år och fyra månade att skriva färdigt första utkastet till boken! Det hinner hända mycket på så lång tid när man är i min ålder.

Och det är ju inte precis så att den är färdig att ge ut då om 40 månader… Nä, då ska jag gå igenom den på nytt och lägga till all miljöbeskrivning och allt annat jag missat. När det är gjort ska jag skicka den till en lektör som ska hjälpa mig se vad som måste förbättras. Vilket säkert tar minst ett år.

Hitta förläggare
Om ca 4,5 år skulle min självbiografi kunna vara färdig att skickas ut i jakten på en förläggare. Om jag får napp hos ett förlag kan min bok stå i bokhandlarnas hyllor tidigast om sex år. Men herregud, vad kan inte ha hänt på den tiden. Jag kan ju vara död och begraven!

En tröst i sammanhanget är att du i varje fall fått chansen att läsa 23 kapitel, drygt hälften, här i bloggen.

Bra program för författare:
Scrivener (Mac och PC)

Dramatica (PC)

Writers Café (Mac och PC)

Liquid Story Binder (PC)

Writeway (PC)

Intressant?