Min nästa bok Där vinden aldrig vänder

Foto: Iréne S Räisänen

Där vinden aldrig vänder

Efter att jag skickad min självbiografi till lektören har jag börjat skissa på nästa bok. Jag tror nästan inte det är sant att jag skriver detta. Innan jag kom halvvägs in min självbiografi var jag inte säker på att jag skulle klara av att slutföra det projektet. Under alla år har jag trott att jag inte kan skriva längre texter än kortnoveller. Till min stora förvåning visade det sig att jag hade fel.

Min nya bok
Arbetsnamnet är Där vinden aldrig vänder. Det är en arbetarroman som utspelas i nutid i ett miljonprogramsområde i Södertälje. Eftersom miljö inte är min starkaste sida har jag valt att förlägga till en plats jag känner väl.

Romanen kommer att handla om tre olika kvinnor, en från Sverige, en från Finland och en Assyrisk/Syrian från Turkiet. Kvinnorna representerar tre olika generationer. Även om den främst är förlagd till nutid kommer det att bli en hel del tillbakablickar i både tid och rum.

Ingen bloggroman
Den här gången väljer jag att inte lägga upp varje kapitel här i bloggen. Nu vill jag testa om jag lyckas ro boken i hamn utan kryckor. Det känns vågat men jag är van att ta risker.

Jag siktar på ca 200 sidor vilket idag ses som en kortroman. Hur lång tid den kommer att ta att skriva har jag ingen aning om. Förhoppningsvis tar det inte fem år som min självbiografi.

Arbetarroman
Idag skrivs nästan inga arbetarromaner, säg det. Kanske är det sant eller inte. Själv tror jag att det skrivs romaner både av och om arbetarklassen. Men kanske ser dom inte ut som dom gjorde förr. Eller kanske är det arbetarklassen som förändras. Hur som helst så ser jag mig själv som arbetare och jag skriver.

Mer går inte att säga just nu om Där vinden aldrig vänder. Men jag kommer att återkomma när jag börjat skriva.

Mer om Mitt skrivande!