Storsatsning på mitt skrivande

Foto: Tuulikki Räisänen

Storsatsning på mitt skrivande

Igår bestämde jag mig för att avveckla SkrivarSidans medlemsverksamhet. Varför? Jo, för att äntligen få tid för mitt eget skrivande. Jag fyller snart 57 år och känner att det är nu eller aldrig som gäller.

Idag, när jag sovit på saken, känner jag mig fri och axlarna börjar sakta sjunka. Det har och är fortfarande ett stort ansvar att redigera och publicera andras texter. Men det som tagit mest tid är att underhålla en så stor sajt som SkrivarSidan är. Vi har över 500 medlemmar och det går för mycket tid åt att uppdatera, felsöka osv.

Det har på sätt och vis varit ett svårt beslut. Jag kände redan 2009 när jag började skriva min självbiografi att jag behövde mer tid skrivandet. Samtidigt kände jag, och gör fortfarande, ett stort ansvar mot medlemmarna och besökarna. Det fick mig att fortsätta i fem år till.

Efter att ha ägnat stora delarna av helgen åt att felsöka SkrivarSidan efter krångel med senaste uppdateringen av WordPress och temat fick jag nog. Mina tidiga söndagstimmar, dom få jag har för mitt skrivande, försvann i ett hav av programmeringskod och mail till supporten.

Eget skrivande

Efter en halvtimmes rask pumpstavrunda igår, 26 april 2014, kom beslutet till mig i duschen. Det var ingen impuls utan väl grundat efter år av grubblande. Lätt? Absolut inte. Jag vet att många blir besvikna och husvilla.

Jag skrev om det igår på Facebook och reaktionerna lät inte vänta på sig. Många har delat med sig av vad SkrivarSidan betytt för dom och deras skrivande. Ännu fler önskar mig lycka till i min ambition att i fortsättningen ägna mig åt mitt eget skrivande.

Vad kommer då att bli kvar av SkrivarSidan när medlemsverksamheten försvinner om ett år? Kursverksamheten, tävlingar, skrivtipsen, diktskolan, recensioner, bokförsäljningen, förlag och gästbloggar. Facebooksgruppen kommer att fortsätta liksom SkrivarSidans Twitterkonto.

Du är välkommen att anmäla dig till Nybörjarkurs i att skriva dikter och Nybörjarkurs i att skriva noveller.