Rasism är rasism är rasism är rasism…

Moderaten Agneta Östman-Wenger i Nykvarn tycker att det är för många invandrarbarn i Länstidningen. Hon vill ha fler lintottar som hon och alla andra svenskar kan identifiera sig med. ”Det har inget med rasism att göra. Vi känner oss bortglömda och diskriminerade.”

Jaha? Om inte det är rasism då vet jag inte vad det är. Det fungerar väl som med bögar och flator. Finns det mer än en på en arbetsplats eller något annat sammanhang så är det många. (Läs för många.) Då håller dom på att ta över.

Jag är glad att Länstidningen visar upp den mångfald vi har i Södertälje. Och önskar att Agneta Östman-Wenger också vore det. Det borde hon som är både lärare och nämndeman.

Uppdatering: Enligt Länstidningen den 31 augusti hoppar Agneta Östman-Wenger av sin kandidatur till kommunfullmäktige i Nykvarn. Tyvärr får hon stöd från sitt lokala moderata parti. ”Det här är vad hon har reagerat på som säkert många andra också reagerat på,” säger Robert Hanebrink, styrelseordförande för moderaterna i Nykvarn.

Fler bloggar om rasism och på Intressant

4 tankar på “Rasism är rasism är rasism är rasism…”

 1. Haha, det är inte bara där räkneverket klickar! Om kvinnor tar 50% plats, upplever alla (även kvinnor) det som om de dominerar. Först när de är nere i 25% (i antal/mängd prat) anser ”man” att det är jämn fördelning.

  Förmodligen ska då inte heller alla mörkhåriga med vallonblod sen 1600-talet vara med på bild heller?

  Svara
 2. Bloggblad: Ja, jag har sett den undersökningen om hur mängden kvinnor uppfattas. Och som vanligt är det omöjligt att dra gränser när det gäller att skilja ut människor från människor.

  Malmolisa: Ibland kan dumhet dölja farliga avsikter.

  Erik: Nej, svenskarna är inte underrepresenterade. Jag läser Länstidningen dagligen och vet att infödda svenskar, ljusa som mörka dominerar.

  Jag roade med att räkna mörkhåriga invandrare i dagens tidning och hittade bara 1 med lokal anknytning mot 23 infödda svenskar.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest