Det finns mycket att skriva om katastrofen i Louisiana. Det är konstigt men inte obegripligt att inte alla evakuerades. Det fanns antagligen varken resurser eller tid. Däremot är det inte försvarbart att dom fattigaste och svagaste lämnades helt åt sitt eget öde. Och det är obegripligt att det dröjde så länge innan hjälpen kom när katastrofen var ett faktum.

Trots alla hemska bilder och vittensmål från New Orleans är det en sak som upprör mig mer än annat. Mitt under och direkt efter orkanens härjningar begicks en mängd våldtäkter. OK, jag kan förstå att folk bryter sig in för att leta mat och annat för att överleva. Jag kan också inse att drogberoende människor, som inte kan få sina droger på vanligt sätt, löper amok av abstinensen. Men att en 11-årig flicka som sökt skydd i ett evakueringsläger blir våldtagen och halshuggen är totalt obegripligt.

Hur kan den som kämpar för sin egen överlevnad våldta?! Det ger varken mat i magen, färskt vatten att dricka, torra kläder på kroppen, tak över huvudet eller trygghet mitt i kaoset. Jag får det bara inte att gå ihop…