Björn Wickenberg, förläggare på Trombone förlag och poet

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet

Uppdaterad 24 oktober 2022

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet pratar jag med i avsnitt 35. Även denna gång drabbades inspelningen av en del ljudproblem. Något som vi poddare tyvärr tvingas leva med.

Prenumerera på Apple Podcasts  /  På SoundCloud

Tromboneförlag

Trombone har ett 40-tal titlar i sin katalog vilket är imponerande av ett litet förlag som satsar stort på poesi. Björn berättar hur förlaget startade, hur det överlevt och att han tro det kommer att finnas kvar länge. Att mycket i förlagsvärlden handlar om kontakter blir uppenbart av det Björn berättar. Det krävs också en del mod och uppfinnesrikedom, inser jag under samtalets gång.

Tomas Tranströmer

Missa inte hur Trombone förlag fick fyra haiku, av den kanske främste svenske mästaren på versmåttet, till en av förlagets antologier.

Läser dikter

Björn har en hel del att säga om poesins ställning i Sverige idag. Du får dessutom höra honom berätta om sitt eget skrivande och sina fyra utgivna diktsamlingar. Självklart får du också höra Björn läsa några av sina egna dikter.

Viktigt!

Tycker du om Poetpodden och att jag gör ett bra jobb? Gå då in på Apple Podcasts och skriv en kommentar. Varför? Det är ett bra sätt att få podden att nå ut till allt fler lyssnare. Glöm inte heller att kommentera här i bloggen.

Dela, dela och dela

Hjälp mig att dela det här inlägget och alla andra du lyssnar på i dina sociala medier som Facebook, Twitter och alla andra. Då hjälper du poesin att få vingar.

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet, länkar:

Björn Wickenberg: https://www.facebook.com/bjorn.wickenberg
Trombone förlag: https://www.trombone.se/

Lyssna också på Casia Bromberg förläggare, Susann Wilhelmsson lektör och poet och titta på min diktvideo Katedral.

Fler avsnitt i Poetpodden

publicerads 29 maj 2017.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen