Hoppa till innehåll

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet

Björn Wickenberg, förläggare på Trombone förlag och poet

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet pratar jag med i avsnitt 35. Även denna gång drabbades inspelningen av en del ljudproblem. Något som vi poddare tyvärr tvingas leva med.

Prenumerera på Apple Podcasts  /  På SoundCloud

Tromboneförlag

Trombone har ett 40-tal titlar i sin katalog vilket är imponerande av ett litet förlag som satsar stort på poesi. Förlagets förläggare berättar hur förlaget startade, hur det överlevt och att han tro det kommer att finnas kvar länge. Att mycket i förlagsvärlden handlar om kontakter blir uppenbart av det han berättar. Det krävs också en del mod och uppfinnesrikedom, inser jag under samtalets gång.

Tomas Tranströmer

Haiku

Missa inte hur Trombone förlag fick fyra haiku, av den kanske främste svenske mästaren på versmåttet, till en av förlagets antologier.

Läser dikter

Förläggaren har en hel del att säga om poesins ställning i Sverige idag. Du får dessutom höra honom berätta om sitt eget skrivande och sina fyra utgivna diktsamlingar. Självklart får du också höra när han läsa några av sina egna dikter.

Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet,Länkar:

Länkar

Björn Wickenberg: https://www.facebook.com/bjorn.wickenberg
Trombone förlag: https://www.trombone.se/

Viktigt!

Utropstecken

Tycker du om Poetpodden och att jag gör ett bra jobb? Gå då in på Apple Podcasts och skriv en kommentar. Varför? Det är ett bra sätt att få podden att nå ut till allt fler lyssnare. Glöm inte heller att kommentera här i bloggen.

Dela, dela och dela

Dela

Hjälp mig att dela det här inlägget och alla andra du lyssnar på i dina sociala medier som Facebook, Twitter och alla andra. Då hjälper du poesin att få vingar.

Lyssna på

Kvinna med hörlurar

Lyssna också på Casia Bromberg förläggare, Susann Wilhelmsson lektör och poet och titta på min diktvideo Katedral.

Fler avsnitt i Poetpodden

Publicerads 29 maj 2017.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×