Julpoesi och lyssnarfrågor

Julpoesi och lyssnarfrågor

Uppdaterad 25 oktober 2022

Julpoesi och lyssnarfrågor är avsnitt 52 i podden. Jag svara på frågor från er som lyssnar och spelar upp era egna inlästa juldikter.

Prenumerera på Apple Podcasts  /  På SoundCloud

Traditioner

Som traditionen bjuder läser jag en egen helt nyskriven juldikt, årets heter ”Traditioner”. Det är en tanka jag skrivit för det här poddavsnittet. Dessutom svarar jag på frågor om bl.a. undertext, diktepos och hur skriver man en dikt när man aldrig tidigare gjort det.

Vinnarna i jultävlingen 2018

Här är de två som haft tur i lottningen bland de som fått sina dikter uppspelade:

Pernilla Bredenberg och Achillea Dahl får båda varsitt exemplar av min diktsamling Släck inte elden – 53 haiku, tanka och andra föradingar.

Poetpodden år 2019

Planen för nästa år, 2019, är att jag ska fortsätta med ett avsnitt nästan varje månad. Ja, det mesta kommer att vara sig likt. Fast vi har en renovering av vårt hus på gång och när byggarbetet sätter fart kommer bullret att göra det omöjligt för mig att kunna spela in. Men jag kör på så länge det går!

VIKTIGT!

Tycker du om Poetpodden och att jag gör ett bra jobb? Gå då in på Apple Podcasts och skriv en kommentar. Varför? Det är ett bra sätt att få podden att nå ut till allt fler lyssnare. Glöm inte heller att kommentera här i bloggen.

DELA, DELA OCH DELA

Hjälp mig att dela det här inlägget och alla andra du lyssnar på i dina sociala medier som Facebook, Twitter och alla andra. Då hjälper du poesin att få vingar.

Julpoesi och lyssnarfrågor, länkar:

Traditioner: https://poeten.se/dikter/traditioner.htm
Mia kokar poesi: https://poeten.se/poetpodden/mia-mellstrom-kokar-poesi.htm
Aednan av Linnea Axelsson: https://www.adlibris.com/se/bok/aednan-9789100173647
Släck inte elden: https://poeten.se/bocker/slack-inte-elden-pocket.htm

Lyssna också på Juldikter nymodernism och rimflätning, Juldikter och versfötter, Skillnader i skrivprocesser och juldikter och Julklappsrim och rimmad dikt och läs dikten Traditioner.

Fler avsnitt i Poetpodden

publicerades 19 december 2018.

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen