Susann Wilhelmsson lektör och poet

Susann Wilhelmsson lektör och poet pratar jag med i avsnitt 26. Hon läser dikter och berättar om sina utgivna diktsamlingar.

Prenumerera på Apple Podcasts  /  På SoundCloud

Lektörar poesimanus

Jag är nyfiken på hur hon gör när hon som lektör går igenom ett poesimanus eftersom jag själv gör det med ojämna mellanrum. Hon berättar vad hon har att erbjuda de poeter som vänder sig till hennes lektörstjänst. Du får veta vad hon kan och inte kan hjälpa till med.

Varför du ska använda lektör

Lektör

Vi pratar om vikten av att använda sig av en lektör om du vill försöka bli utgiven. Jag frågar om hon själv använt sig av en lektör inför utgivningen av de egna diktsamlingarna. Självklart berättar också Susann hur du ska göra får att använda dig av hennes lektörtjänst och vad du behöver göra med manuset innan du skickar det till henne.

Skrivtips

Du får också ett skrivtips.

Vad är en lektör?

Texter

Det är en person som arbetar med att granska och redigera skrivna texter, vanligtvis inom förlagsbranschen eller som frilansare. Hen har kunskap och erfarenhet inom språk, grammatik, stil, struktur och innehåll i texter. När det gäller skönlitteratur kan textgranskaren läsa och ge feedback på manuskript för att identifiera styrkor och svagheter, samt föreslå förbättringar för att göra texten mer läsbar och intressant. Inom icke-skönlitteratur kan en textgranskare arbeta med att redigera och skapa branschspecifik text, som exempelvis vetenskapliga artiklar eller marknadsföringsmaterial. Hen ägnar sig åt att förbättra kvaliteten på texter och hjälper författare och skribenter att utveckla sitt arbete.

Susann Wilhelmsson lektör och poet, länkar:

Länkar

Susann Wilhelmsson: http://www.susannwilhelmsson.se/
Hennes böcker: http://www.susannwilhelmsson.se/mina_bocker/
Hennes manushjälp: http://www.susannwilhelmsson.se/manushjalp/

Lyssna på

Kvinna med hörlurar

Poddavsnitten Kom igång och skriv, Mia Mellström kokar poesi, Björn Wickenberg förläggare på Trombone förlag och poet och läs Lektörsutlåtande guld värt.

Fler avsnitt i Poetpodden

Publicerades 14 november 2016.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

4 Kommentarer

  1. Hej Irene!

    Tack för en intressant podd. Det vore fint om du kunde nämna några tidningar och magasin som man kan skicka in dikter till. Jag känner nästan bara till Lyrikvännen men det måste finnas massor andra?

    Allt gott

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa