Äntligen, nu lever jag i äktenskap!

Idag kl.16.00 röstade riksdagen genom den nya könsneutral äktenskapslagstiftning. Omröstningen blev Ja 261, Nej 22 och 16 avstår. Och kristdemokraterna debatterade in i det sista mot och istället för en ”civiläktenskaplig samlevnadsbalk. Allt för att behålla ordet äktenskap till dom heterosexuella.

Det har tagit lång tid innan jag och frugan äntligen slipper kalla vårt äktenskap registrerat partnerskap. Något som mer känts som ett avtal företag mellan än mellan två människor som älskar varandra.

Det här måste firas med en kyss och en skål!

[tags]könsneutral äktenskapslagstiftning, HBT, äktenskap, homosexuallitet, politik[/tags]och Intressant

9 tankar på “Äntligen, nu lever jag i äktenskap!”

 1. Jag förstår inte varför hela regeringen och riksdag engagerar sig i personers ’sexuella läggning”. Alltså hur man vill ha sitt kön smekt och vilka hål och hur dessa ska tillfreställas. Folk skäms inte över att åka på parad genom Stockholm och sjunga att de vill ha en dildo i baken?! Nu ser man bilder på dessa människor och jag undrar bara vad de är för konstiga människor som vill skylta med sina perversiteter på ett sådant sätt. ”Oavsett sexuell läggning”… det låter rätt så intimt måste jag säga… men det är bra att kyrkan, regering och riksdag nu också tycker det är OK med dildosar i anus…

  Svara
 2. Stort GRATTIS, en rungande SKÅL och en jublande lovsång till kärleken!
  Rätt underbart ändock, att få leva i en tid och i ett land där majoriteten demokratiskt fritt -ibland i alla fall- låter egentligheten och det viktiga få ha företräde, och då skuffar undan medeltidens lögnaktiga dogmer och obildade vanföreställningar.
  Tag frugan och sväng om i en tango så det ryker i vårsolen, vet ja!
  *lol*

  Svara
 3. Irene

  Jag håller med Harriet. Njut av att vara sedd och lika värd, det är du och alla andra som kämpat värda. Idag, och även denna vecka är etappmålet nått och det skall firas men mycket av annan diskriminering återstår i samhället. Den återstår men detta ger kraft att gå vidare, min dotter och hennes vänner jublade hela dagen vilket gladde ett fadershjärta.

  Mvh

  Johan

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest