Bränderna i Södertälje terrorattentat?

Just nu brinner det för fullt i Wedas affärsgalleria här i Södertälje. Tidigare i natt har tre andra matbutiker brunnit i vår stad. Och det har brunnit tidigare i flera stora matvaruaffärer. Att det är anlagda bränder är det inget tvivel om, enligt polisen.

Jag tycker det är riktigt otäckt och blir både arg och orolig. Men förvånad är jag inte. Varför skulle vi här i Sverige klara oss undan att få känna på hatet mot västvärlden och främst USA? En vänsterradikal grupp som kallar sig Global Intefada verkar ha etablerat sig på allvar i Södertälje. Dom agerar genom att sätta upp klisterlappar där dom uppmanar folk att använda tidsinställda bomber mot bla just matbutiker.

Den naturliga frågan blir: Vad vill dom uppnå med alla dessa bomber och bränder? Allmänt kaos? Bevisa hur sårbar en demokrati och öppen stat som Sverige är? Visa upp sig själva och spänna sina muskler inför sina likasinnade? Mitt svar blir ja på alla föregående frågor.

Samtidigt har jag svårt att förstå att det skulle gagna deras sak. Men motiven till terrorism brukar knappast vara rationella. För det här handlar om terror även om någon människa ännu inte kommit till skada. Jag känner mig definitivt terroriserad och skulle tro att många andra södertäljebor gör detsamma idag.

Uppdatering: Global Intefada, enligt Wikipedan.

[tags]Södertälje, bränder, terrorism, politik, demokrati, Global Intefada, vänsterradikala[/tags]och Intressant

12 tankar på “Bränderna i Södertälje terrorattentat?”

 1. Jag hoppas verkligen att polisen tar fast de ansvarige och ser till att de försvinner i fängelse under lång tid. De som inte hör hemma i Sverige kan efter avtjänat straff åka hem till sina länder och fortsätta med denna idioti.

  Sverige har problem framför sig och det är dags att ansvariga politiker börjar förstå det vi andra har förstått länge.

  Ta itu med problemen nu innan Sveriges alla förvirrade tonåringar tror att vi bygger en lovande framtid med bomber i händerna.

  Var är föräldrarna?

  Svara
 2. Instämmer helt med Ernst.
  Alla politiker och övriga som apploderat det mångkulturella samhället, dax att vakna upp nu, snart är det försent.
  Hur kan någon tro att det skall fungera att vräka in folk till Sverige med andra kulturer, de kan ju bara bli katastrof. Vilket vi också börjar se i fler och fler Svenska städer. Vill vi ha ett samhälle som liknar Gasa eller Irak?
  Det går inte ens att spela en tennisturnering utan att det vänder upp och ner på hela samhället.

  Finns det inga politiker som törs ta blandet från munnen och aggera? Eller skall beslutsfattarna fortsätta att flumma runt utan att det händer nått?

  Svara
 3. Polisen tycks vara inne på andra spår. Förståerligt, att det skulle röra sig om vänsterextremister är ju helt befängt. Under alla mina år i den radikala vänstermiljön så har jag aldrig stött på någon person som tycker att något sådant ens är en gnutta acceptabelt.

  Global Intifadas (som inte finns längre) tidigare attacker var ändå logiska. Tydliga mål och ett tydligt motiv som också presenteras i pressmeddelanden. Man kan tycka vad man vill om dessa attacker mot ambassadbilar o.s.v. men det fanns ändå en logik i det hela.

  Men att bränna chips? Bränna ner matvarubutiker? Vad är poängen med det? Motivet skulle då vara att de säljer amerikanska varor? Herre gud vilken otroligt korkad idé! Varenda butik i Sverige säljer amerikanska varor och varför skulle man vilja elda upp amerikanska varor för? Vad vinner man på det? Och just nu dessutom? Och om man nu vill säga något med attackerna, varför skickar man inte ut något pressmeddelande?

  Vad säger att det skulle vara något politiskt? Kan inte se någonting alls som tyder på det. Ser snarare ut som att en pyroman varit i farten, eller möjligtvis något maffiarelaterat (polisen tycks inne på det).

  De där flygbladen undertecknat ”Global Intifada” är väl någonting som nazisterna hittat på för att misstänkliggöra vänstern. Det vore likt dem.

  Svara
 4. imse: Vi har två fungerande brandvarnare, två brandsläckare och en brandfilt. Och vi försöker att vara rädda om oss istället för att vara rädda.

  Alex: Lika illa vilken sida det är, höger eller vänster, om det är ekonomiska motiv dvs maffian, pyromaner eller andra galningar – resultatet och konsekvenserna är detsamma oavsett motiv eller galenskap.

  Svara
 5. Har spenderat mycket tid i Södertälje, en stad som ligger mig varmt om hjärtat. Pappa var inte lika glad när jag valde att spendera unga år och sena kvällar där. Går in och läser på LT ibland, möts av diverse olika rubriker som chockerar och upprör. Jag tror tyvärr att det flesta brott i Södertälje begås av uttråkade ungdomar i brist på annan sysselsättning. Och vad är då inte bättre än att misshandla, våldta och förgöra? Vad det gäller bränderna och hurvida det skulle vara terror eller likt det jag skrev ovan, vem vet. Kanske är det båda. Missanpassade idioter som finner lycka i destruktivt beteende. Och visst är det synd, oavsett vem eller vilka som ligger bakom bränderna. Södertälje är ingen stad med bra rykte i folkmun eller i media. Tyvärr.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest