Just nu brinner det för fullt i Wedas affärsgalleria här i Södertälje. Tidigare i natt har tre andra matbutiker brunnit i vår stad. Och det har brunnit tidigare i flera stora matvaruaffärer. Att det är anlagda bränder är det inget tvivel om, enligt polisen.

Jag tycker det är riktigt otäckt och blir både arg och orolig. Men förvånad är jag inte. Varför skulle vi här i Sverige klara oss undan att få känna på hatet mot västvärlden och främst USA? En vänsterradikal grupp som kallar sig Global Intefada verkar ha etablerat sig på allvar i Södertälje. Dom agerar genom att sätta upp klisterlappar där dom uppmanar folk att använda tidsinställda bomber mot bla just matbutiker.

Den naturliga frågan blir: Vad vill dom uppnå med alla dessa bomber och bränder? Allmänt kaos? Bevisa hur sårbar en demokrati och öppen stat som Sverige är? Visa upp sig själva och spänna sina muskler inför sina likasinnade? Mitt svar blir ja på alla föregående frågor.

Samtidigt har jag svårt att förstå att det skulle gagna deras sak. Men motiven till terrorism brukar knappast vara rationella. För det här handlar om terror även om någon människa ännu inte kommit till skada. Jag känner mig definitivt terroriserad och skulle tro att många andra södertäljebor gör detsamma idag.

Uppdatering: Global Intefada, enligt Wikipedan.

[tags]Södertälje, bränder, terrorism, politik, demokrati, Global Intefada, vänsterradikala[/tags]och Intressant