Hur kan kärlek skrämma och provocera så?

Så här års är det många länder som firar Pride. HBTQ-personer festar, demonstrerar och manifesterar vår rätt att älska den vi vill. Fortfarande sker det på många håll under hård polisbevakning och bakom kravallstaket. Vi utsätts för motdemonstranternas, ofta också den egna polisens och myndigheternas, fysiska och verbala vrede.

Varför? Därför att vi har förmågan att älska och den älskade råkar vara av samma kön som vi själva. Hur svårt är det inte att få det att gå ihop. Kristna predikar kärlek i samma andetag dom fördömer oss för att vi praktiserar just detta. Dom kämpar för att bevara äktenskapet för icke samkönade par. ”För barnens skull…” Har dom då ingen aning om den enorma babyboom som är inom den svenska gayvärlden? Eller är våra barn inte lika viktiga?

Hur bra vi HBTQ-personer än tycker att vi har det i Sverige så är backlashen alltid nära. Jag märker själv att telefon- och mailhoten ökat sedan Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna tagit ytterligare kliv in på den politiska scenen. Det är aldrig trevligt att mitt i natten vakna till ”Du ska dö din djävla flata!” eller ännu värre ”Du kan göra dig beredd på att mycket snart bli ensamstående…”.

Tänk att kärlek kan vara så skrämmande provocerande.

[tags]hbt, homosexualitet, gay, äktenskap, samkönade äktenskap, pride[/tags] och på Intressant.

2 tankar på “Hur kan kärlek skrämma och provocera så?”

  1. Jag har aldrig förstått resonemanget ”för barnen skull”.

    Det låter som de menar att det är bra för barn att lära sig att vara fördomsfulla från början. En riktigt dålig ursäkt för att sprida sina egna unkna fördomar tycker jag att det är.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest