Nya året kom med brandrök i lägenheten


Utsikt från mitt sovrumsfönster

Igår kväll kom jag och frugan hem efter att ha firat nyår ute i naturen vid fridfulla Lida. Lika fridfullt var det inte att komma hem. När vi parkerat husbilen tittade jag mot vårt sovrumsfönster och såg att det var intakt, att lägenheten troligen inte fått besök av en nyårsraket. I nästa sekund såg jag mitt emot lägenheten ett bränt stålskelett där huset för grovsopor borde vara.


Var ska vi nu slänga soporna?

När vi gick och tittade närmare såg vi att hela huset var nedbrunnet liksom containrarna för vanliga sopor och en lastbil som stått parkerad bredvid huset för grovsopor. Några grannar stod samlade och tittade på förödelsen. Dom berättade att det börjat brinna vid kl.00.30 på nyårsafton och att det brunnit i flera sopcontainrar runt om i kvarteren.

Vid det här laget var jag glad över att vi flytt ifrån infernot av smällare och raketer och sluppit se det brinna utanför vår lägenhet. Lättnaden övergick i rädsla då jag kom ihåg att vi haft en springa öppen i vädringsfönstret och troligen fått in en hel del rök. Så visade sig också vara fallet men det är inte värre än att det är uthärdligt och tack och lov inga har inget rökskadats.

Jag har dom senaste åren på nyårsafton varit rädd för att någon av alla raketerna som skjuts ska leta sig in på vår balkong eller lägenhet. Närmare än så här kan det inte komma… Det värsta är att vi på Fornbacken det senaste halvåret tvingas vänja oss vid bilbränder och ungdomar som angriper brandkåren och polisen när dom ska göra sina räddningsinsattser.

Vad får ungdomar att ge sig på sina grannars egendom? Varför sker hela tiden en upptrappning? Och var ska det sluta? Mitt förslag är ett totalförbud för fyrverkerier (raketer och smällare) för privatpersoner och att tvinga affärerna att efterleva det förbudet. Tyvärr verkar den politiska viljan till ett sånt beslut vara svagt.

[tags]Fornbacken, Södertälje, bränder, raketer, nyårsafton, nyår, smällare, samhälle[/tags] och på Intressant.

2 tankar på “Nya året kom med brandrök i lägenheten”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest