Rädsla för muslimer ger SD röster

Rädsla för muslimer ger SD röster, det har jag förstått efter att ha pratat med och lyssnat på invandrare. Plötsligt plingade det till i Messenger och jag fick ett meddelande från en FB-vän. Hon hade skickat mig en länk till en artikel där Sverigedemokraterna ses som det enda alternativet för att Sverige inte ska ta mot fler muslimer.

Propaganda i social medier

Min vän som kommer från Syrien och som bott och arbetat här hela sitt vuxna liv tog upp saken när vi träffades igår. Hon bad om ursäkt för att hon skickat länken och sa att hon inte tänkt sig för. En annan FB-vän hade sagt åt henne att läsa artikeln och kolla upp vad SD mer står för. Eftersom min vän är klok och förståndig gjorde hon det. Efter att hon förstått att partiet är mot homosexuella, kvinnor och på alla sätt är människofientligt kunde hon inte längre tänka sig att rösta på SD.

Varför ville hon först alls rösta på detta främlingsfientliga parti som har sin grund i nazismen? Jo, på grund av rädslan för islam och alla muslimer som kommit och kommer till Sverige.

”Sverige är alldeles för snällt som tar muslimer”

Detsamma gäller en armenisk skräddare från Syrien som jag pratade med i veckan. Han sa sig vara beredd att rösta på det parti som vill göra något åt det stora problem Sverige har. ”Vilket då”, undrade jag.

”Sverige är alldeles för snällt som tar muslimer”, tyckte han. ”De vill ta över och låta sharialagarna gälla. Tro mig, jag vet vad jag pratar. Jag har läst koranen på arabiska och enligt den går inte att vara lite muslim. Det är antingen eller som gäller. Just nu kommer de hit och väntar på tecknet. När de får det reser sig alla muslimer upp, tar över Sverige och inför Sharia.”

Skräddaren var orubblig och tycker vi i Sverige är för naiva.

En röst på SD är mot alla invandrare

Är vi det? frågar jag mig själv efter att ha läst inlägg på inlägg på Twitter av oroliga kristna invandrare som har dåliga erfarenheter av muslimer från sina hemländer. Många av dem säger sig komma att rösta på SD hur ologisk det en kan verka.

Rädsla för muslimer ger SD röster, vilket är som att skjuta sig själv i foten. Är det propaganda eller inte? Läs Sverigedemokraternas åsikstdokument och avgör själv.

Det jag är söker på är att vi måste vara kritiska och inte falla för den propaganda som rullar för fullt i sociala medier. Var källkritisk, kolla upp varifrån länkar och inlägg kommer och tänk efter varför du får den. Fråga dig vad avsändaren är ute efter.

Och du, glöm inte att gå och rösta!

Mer i min blogg

 

Rädsla för muslimer ger SD röster ÄR ETT BLOGGINLÄGG.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest