Utsatt för homofobi, igen

I förrgår blev jag spottad efter när jag gick till postlådan. Fyra tonårstjejer satt vid ett bord i Fornhöjdens centrum när jag kom gående. När jag kom jämsides började dom prata högt, på ett språk jag inte förstod, och plötsligt spottade en av dom mot mig. Spottloskan hamnade någon decimeter från mig.

Förvånad gick jag vidare utan att reagera. Det var så oväntat att jag inte kom mig för att säga ifrån. Vilket jag självklart skulle ha gjort. Nästa gång ska jag vara bättre förberedd…

Regnbågstriangel

Hur kan jag då veta att tjejen spottade efter mig för att jag är flata? Dels såg jag att hon och dom andra tjejerna kollade in mitt regnbågssmycke, dessutom är jag öppen och figurerar ibland i massmedia. Och varför skulle dom annars ha gjort det? Fast det är klart, dom kanske alltid spottar efter 50-åriga kvinnor eller så var det bara en ”kul grej”. Men eftersom det är långt ifrån första gången det händer så lägger jag det till högen av dom homofobiska angrepp jag utsatts för.

[tags]homofobi, hatbrott, hbt, homosexualitet, gay, politik, samhälle[/tags] och på Intressant.

6 tankar på “Utsatt för homofobi, igen”

 1. Vad vidrigt. Usch. Egentligen borde du spotta tillbaka på dem. Människor är väldigt intoleranta. Själv blir jag ofta ”beskylld” för att vara flata för att jag har mörk röst och rätt grabbig klädstil. Fast jag är gift och har barn (gift med en man alltså). Men det är inte mig det är fel på utan deras fantasilösa hjärnor som inte kan acceptera att världen rymmer alla möjliga slags människor.

  Svara
 2. Ja, först; Jag är ledsen för att du Fick vara med om det där…igen.

  Sen; jag blir så arg och faktiskt, hur luttrad jag än må vara förvånad på samma gång. Att det händer..

  Jag har själv varit med om det, att någon spottade efter mig och min fd flickvän. Och precis som du fortsatte vi bara gå. Först efteråt kom jag på att jag skulle ha sagt något. Frågat, undrat, satt mig ner och pratat.

  Nä, sådan skit ska man inte ta. Visst får man lust att spotta tillbaka, men det bästa sättet att bemöta de flesta former av homofobi och förtyck är att ställa frågan; Varför gör du så, och inte nöja sig med fördomsfulla svar.

  Men å andra sidan. orkar man ta den där kampen varje gång???

  Styrka och värme från Toppis

  Svara
 3. Toppis: Tråkigt att du råkat ut för samma sak!

  Jag tror det var förvåningen över att det sker som gjorde att jag inte reagerade direkt.

  Nej, det är inte alltid man orkar ta kampen särskilt som man gjort det i 35 år. Fast egentligen så måste jag orka, när jag inte gör det mår jag sämre när sånt här händer.

  Men det rann snabbt av mig då jag varit med om betydligt värre.

  ab: Det värsta är att jag tror att föräldrar inte skulle bry sig. Barn och tonåringar har ofta samma fördomar som dom vuxna i deras närhet.

  Svara
 4. Ja, jag misstänker väl det, men de vill nog ändå inte att deras ungar ska göra bort sig offentligt. Inte för att jag tror att du skulle få några namn – tänkte mest att det vore bra att skrämmas. och så kan det ju vara bra om tjejerna får klart för sig att vad de gör är olagligt.

  Men jag förstår dig – jag hade nog handlat likadant i rena häpnaden…

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest