Vi kommer tvingas vara med och betala

Självklart ska vi vara med och betala när andra länder missköter sig som nu tex Grekland. Nä, det tycker jag faktiskt inte. Jag röstade nej till att Sverige skulle gå med i EU just för att jag förstod att det som hänt nu skulle kunna hända. Och jag gillar inte att den beslutande makten ska ligga i Bryssel och inte här i Sverige. Jag tror på närdemokrati. Att besluten som rör oss medborgare ska avgöras där vi har möjlighet att säga vad vi tycker.

Men samtidigt så inser jag att vi kanske inte har mycket att välja på. Det kan vara så att vi, i en allt för nära framtid, tvingas betala för andra länders missköta ekonomi och korruption för att rädda Sveriges ekonomi. För att behålla det som eventuellt finns kvar av välfärden och våra pensioner.

Grekland är troligen bara ett av flera länder som kommer att behöva låna från IFA som EU i natt kommit överens om. Portugal, Spanien, Italien och oroväckande nog Storbritannien står på ruinens brant. Ja, som jag ser det har Sverige inget annat val än att låna ut dina och mina pengar när dessa länder kommer med mössan i hand.

Hur och när ska Grekland få råd att betala tillbaka sitt lån från EMU?

[tags]Grekland, kris, politik, EU, EMU, finanskris, Europa, IMF, ekonomi[/tags]och på Intressant

2 tankar på “Vi kommer tvingas vara med och betala”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest