Drömgruvan av Ylva Brodin

Drömgruvan av Ylva Brodin, Författarhuset. Det var med förväntan jag tackade ja till att recensera Ylva Brodins tredje roman. Och det är trevligt att inte behöva bli besviken.

Tvärtom så ser jag här ett författarskap som utvecklas till det bättre för varje ny bok. Det är verkligen dags att för ett stort genombrott för denna författare.

Vänskap

Drömgruvan handlar om vänskapen mellan Kimo och Max. Ingen eller inget får komma mellan dem. Inte ens flickvännerna. Läsaren får följa dem från högstadiet, genom gymnasiet och de första förvirrade åren som vuxna. Hela tiden lurar något hotfullt, mystiskt i bakgrunden.

Skicklig gestaltning

Ylva Bodins styrka som författare är personporträtten. Karaktärerna är skickligt gestaltade och flerdimensionell. Kimo, Max, Katarina och alla dem andra stannar kvar långt efter att jag slutat läsa. Dessutom har berättelsen ett sådant driv att det inte går att lägga ifrån sig boken. Något som också gäller hennes tidigare böcker Hannas hemlighet och Kantorns änglar.

Roman som är spännande och passar ungdomar

Drömgruvan skulle kunna plats som ungdomsroman eller spänningsroman. Den handlar om tonåringar och jakten på två av deras försvunna vänner är en viktig del av intrigen. Jag är glad att den fått passera som romanen vilket troligen gör att den får fler läsare.

Drögruvan förtrollar

Om jag skulle vara fräck nog att föreslå Ylva Brodin ett uppslag till nästa roman blir det vara att göra Kimos cp-skadade syster Katarina till huvudperson. I väntan på den, läs Drömgruvan och låt dig förtrollas.

ps. Jag har recenserat fler böcker av Ylva Brodin på SkrivarSidan.nu.

Ylva Brodin har tidigare gett ut:
Hannas hemlighet (2001)
Kantorns änglar (2003

© Iréne S Räisänen

Fler recensioner

Drömgruvan ÄR EN BOKRECENSION.

8 tankar på “Drömgruvan av Ylva Brodin”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This